Mitől lesz mai egy csillogó smink?

2019. május 09.
Az idei szezonban a sminkek a textúrák területén is a legszélesebb spektrumot mutatják. A szinte leírhatatlanul matt hatású rúzsok, eyeshadow-k és alapozók mellett ugyanúgy jelen vannak és tarolnak a különböző fényhatással ragyogó anyagok. Sok, kifutón látott sminknél tapasztaljuk, hogy ezek a texturális különbségek - akár egy sminken belül is - parádésan alkalmazhatóak, ezzel elérve a különleges és modern hatást.

Fotó: Jámbor Zsófia, modell: González Tatyána, ruha: Richard Demeter – Home Of Fashion, smink: Páll Adrienn, haj: Lencsés Dóra

Hogy elkerüljük a retro hatást, figyelnünk kell, hogy ezek a látványos csillogó anyagok az arc területén csak egy fókuszpontban jelenjenek meg. A hezitálóknak az arányok megérzéséhez érdemes szakember segítségét kérni. És akkor jöjjön pár tipp a kifutókról:

  • Amikor a szemeken alkalmazzuk a csillogó anyagokat, érdemes az arcot és az ajkat is visszafogottan kezelni.
  • Amennyiben már eleve csillogó a ruhánk archoz közeli része, érdemes követnünk azt a fényhatást, amit a textil is képvisel.
  • Érdemes arra is ügyelnünk, hogy a kiegészítőink színe és anyaghasználata köszönjön vissza, amikor egy adott részt „fényelünk”.

Minden a mértékeken múlik és azon, hogy az arányok és hatások kiegyenlítsék egymást. Valamiféle belső mérce, amivel ki tudjuk alakítani az ízléses hatást. Mutatok erre egy pár példát:

1. Tusvonallal kombinálva nagyon különleges hatást kelt az úgynevezett arany-pehely, mely könnyen felragasztható a szemhéjra egy kis szempilla ragasztóval.

Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Franciska – Face Model Management, smink: Varga Tímea – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra

2. Az úgynevezett eyegloss tartósságot nyer, ha vízálló szemhéjgélre kenjük fel.

Fotó: Jámbor Zsófia, modell: González Tatyána, ruha: Richard Demeter – Home Of Fashion, smink: Páll Adrienn, haj: Lencsés Dóra

3. A ruhánk színével megegyező, cut-crease formában felragasztott csillám igazán menő hatást tud kölcsönözni egy nyári partin.

Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Nagy Fanni – Trendattack, smink: Takács Bernadett – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra