Hogyan használd a trendi színeket a sminkedben?

2019. április 11.
Az idei szezon divatsminkjei újból életre keltették a nyolcvanas évek szín-virtuozitását, meséli Páll Adrienn, a Newschool of Makeup vezető sminkese, aki praktikus tanácsokat is ad arra vonatkozóan, hogyan használjuk ezeket a trendi színeket a sminkünkben.


Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Bogi – Highlight Models, smink: Páll Adrienn, haj: Lencsés Dóra

Az idei szezon divatsminkjei újból életre keltették a nyolcvanas évek szín-virtuozitását. Ennek hatására kedvenc sminkmárkáink tavaszi kollekciói tele vannak gyönyörű, élénk árnyalatú szemhéj-palettákkal, háromdimenziós szuperfényes pirosítókkal és új textúrájú, pazar színekben pompázó rúzsokkal. Naná, hogy nem tudunk ellenállni nekik…

Majd azt vesszük észre, hogy ezek az extrább árnyalatú darabok inkább kiállítási tárgyakká avanzsálódnak budoárunk polcain. Máson nagyon tetszenek, magunkra viszont félünk színeket pakolni. Miszerint is válasszunk? Hogyan satírozzunk? Az egyik legklasszikusabb módja a színek kiválasztásának, ha a „rokon” színek táborából dolgozunk. Ezek a színek a színkörön egymás mellett és alatt elhelyezkedő árnyalatok, melyek egymásból keletkeznek. Keverésük bármely arányban működik, elegáns és harmonikus összhatást eredményeznek. Ha elbizonytalanodnál, kérj szakértőtől tanácsot.


Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Bogi – Highlight Models, ruha: Sármán Nóra, smink: Páll Adrienn, haj: Lencsés Dóra

Íme, egy sárga-mustár-csokoládé kombináció. Nevezzük a ’napfény csókjának’:

  • A napsárgát terítsd szét a szemhéjad alsó és belső felére. Ez az árnyalat a vezérszíned, hiszen ez a legélénkebb mind közül. (Szerencsés, ha a ruhádban valahol visszajön ez a tónus!)
  • A mustárszínt a mélyítőíved teljes vonalán puhítsd szét.
  • A csokoládé árnyalattal „macskásan” nyújts el a satírod szélső sarkait.
  • Az alsó szempillasorodat füstösen fesd át a legsötétebb tónusoddal.
  • A klasszikus, matt hatást egy pici csillámpöttyel tudod megbolondítani, amit a szemed belső sarkába helyezz el.
  • A krémes narancsos pirosítót érdemes az arcrózsán finoman eldolgozni.
  • A szájon barack színű gloss teremt modern kontrasztot a matt szemdizájnhoz.


Fotó: NSM