Bata Éva elárulta szépségtitkait

2019. május 16.
A mi kis falunk című sorozatból ismert színésznő élete egyre sűrűbb: délelőtt próbál, este játszik, és az aktuális forgatásokon is helyt kell állnia. Hogy még leghosszabb napokon is a lehető legjobb formáját hozhassa, minden eshetőségre van egy szépségtrükkje – amelyeket akár mi is bevethetünk.

Amit az anyukámtól tanultam
Édesanyám szerint a jókedv minden fáradtságot felülír. Ezt az üzenetét próbálom fejben tartani a hétköznapokban.

Számomra a szépség…
Egy harmonikus kapcsolat saját magammal. Ebbe beletartozik az önazonosság, a derű és hogy nem feltétlen kell másoknak megfelelni.

Egy átlagos hétköznap reggel
A reggeli rutinom fontos része a kávé és a zene – szeretek hosszan készülődni. Ha nagyon meggyötörtnek, száraznak érzem a bőröm, hialuronsavat használok, ez percek alatt felfrissít. Végül jöhet egy könnyű nappali krém.

A legfontosabb dolog a szépségem megőrzésében
Az elegendő alvás, a sok folyadék és a boldogság.

Esti rituálém
Semmilyen körülmények között nem hagyom el az arctisztítást. Miután leszedtem a sminkem, szappannal mosom meg az arcom, majd egy gyümölcsös éjszakai krémmel hidratálok.

Amit a hajam szeret
Mivel az előadások miatt mindennapi igénybevételnek van kitéve, igyekszem figyelni rá: a hajvégeimet olajjal ápolom, és hetente egyszer felrakok egy pakolást is.

A szépségtermék, amely nélkül soha nem indulok el
Korrektor és ajakápoló.

Kedvenc illatom
A hétköznapokon az olyan hidegebb illatokat részesítem előnyben, mint a Calvin Klein One vagy a Mexx Ice Touch, de ha elegánsabb eseményre megyek, kifejezetten szeretek fűszeres parfümöt használni. Az Yves Saint Laurent Black Opium például nagy favoritom.

Heti edzéstervem
Pár éve vásároltam egy futópadot, amelyet igyekszem minden nap használni. Emellett az évek alatt kialakítottam magamnak egy olyan gyakorlatsort, amely az egész testemet átmozgatja.

Én és a testem
Hosszú időbe telt, mire elfogadtam, hogy alkatomból adódóan soha nem leszek egy törékeny virágszál. Mivel a testem az egyik munkaeszközöm, így még inkább kötelességem odafigyelni és vigyázni rá.

A legjobb önbizalom-növelő praktikám
A szerelem.

Így készülök egy fontos eseményre
Mivel délelőtt általában próbálok, legtöbbször nincs sok időm az előkészületekre. A ruhámat persze jóval előtte kiválasztom, és ha időm engedi, egy próbasminket is készítek magamnak. Inkább ott lenni szeretek, mint készülődni.

Amiket szívesen használok


Alapozó, Yves Saint Laurent


Szempillaspirál, L’Oréal Paris Miss Baby Roll


Highlighter, Bobbi Brown

Forrás: Marie Claire június

Fotó: Trokán Nóra, Marie Claire archív