Al Ghaoui Hesna szépségtitkai

2019. március 18.
Az áprilisi Marie Claire magazin szépségrovatából készülünk ma nektek egy kis ízelítővel, méghozzá egy mini szépséginterjúval, amelyben Al Ghaoui Hesna árulja el szépségtitkait.


A Bábel című műsorral híressé vált riporternek megannyi rázós krízishelyzet és forgatás során is helyt kellett állnia lehetőleg úgy, hogy közben ne veszítse el a nőiességét. Most bepillantást nyerhetünk mindennapi trükkjeibe.

Amit az anyukámtól tanultam:

Szinte minden este a fülemben cseng édesanyám sokat ismételt mondata: “Az éjszakára fent hagyott smink egy évet öregít a bőrön.” Bár nyilván szándékosan túlozta el, hogy nyomatékot adjon a szavainak, lényegében igaza volt. Saját tapasztalatból is tudom, hogy ha nem távolítjuk el a sminkünket este, az nagyon megviseli az arcbőrt.

Kedvenc szépségtrükköm

Heti háromszor reggelente egy alapos arcradírozás csodákra képes.

Egy átlagos hétköznap reggel

Ha mind a négyen együtt indulnunk el otthonról, nem sok időm marad magamra, így, ha tehetem, a délelőtti programjaimat próbálom kis csúsztatással, későbbi indulással időzíteni.

A legfontosabb dolog a szépségem megőrzésében

Évek óta ügyelek rá, hogy legalább nyolc órát aludjak. Bár mostanában, a kéthónapos kislányom mellett ez legtöbbször nem sikerül, azt mondják, így is kivirultam. Úgy tűnik, a boldogsághormonok kompenzálják az alváshiányt.

A tudatos szépségápolás számomra…

Nagyon fontos, főleg, amióta gyerekeim vannak. Ha valamiből van adalékmentes alternatíva, akkor inkább azt választom. Hosszú évek alatt a sok kicsi sokra megy.

Amit a hajam szeret

Sokat kísérleteztem, hiszen a munkám miatt fontos volt, hogy a legelvadultabb terepen se legyek teljesen torzonborz. Végül a Kemon viszonylag sűrűbb állagú krémjei és a göndör hajra való spray-je vált be.

Esti rituálém

Alapos arc- és szemkörnyék-tisztítás, tonizálás, ránctalanítás és hidratálás. A húgomtól nemrég kaptam egy ultrahangos arckezelőt, most azt tesztelem.

Kedvenc dekortermékem

Többnyire egy khol ceruza. Szeretem kicsit “arabos” stílusban (alul és felül is) kihúzni a szemem. Bár mostanában inkább olyan folyékony állagú linert használok ehhez, ami nem kenődik szét néhány óra elteltével sem.

Így sminkelek a hétköznapokban

Korábban el sem tudtam képzelni, hogy smink nélkül induljak el valahova. Az utóbbi időben azonban egyre gyakrabban már csak ki a szememet húzom. Az évek múlásával valahogy jóval kevésbé érdekel, ki és miért néz meg az utcán.

Az illat, ami nélkül nem indulok el

Mostani kedvenceim a Versace Eros és a Hugo Boss Boss Nuit Intense.

Heti edzéstervem

Leginkább a sok séta és a lassan nyolckilós kisbabám emelgetése jelenti a nem is olyan könnyű fizikai tevékenységet, de elkezdtem egy hasizom regeneráló tornát is.

Amikor egy fontos eseményre készülök:

Bár az előadásokra és a forgatásokra többnyire magamat sminkelem, kiemelkedő eseményeknél szakemberek segítségét veszem igénybe. A könyveim bemutatójára például egy magyar protocol-stylist, Nagy Zsófia és a Desis segítségét kértem, velük terveztük meg a megjelenésem.

Amiket szívesen használok:

Hidratáló: Vintage Beauty tápláló arckrém, hozzá keverve egy-egy csepp Vintage Beauty nyugtató szérum és Vingate Beauty gyulladáscsökkentő szérum
Ránctalanító: Vintage Beauty Anti-Aging szérum
Arcradír: M.A.C Volcanic Ash Exfoliator
Alapozó: Bobby Brown skin foundation stick
Liner: M.A.C Liquid Liner Point black
Korrektor: M.A.C Select Moisture Cover
Szempillaspirál: Lancôme Grandiose
Szemhéj: M.A.C Constructivist PRC Longwear Paint Pot

Fotó: Gálos Mihály Samu