Elég egy kevés testmozgás, hogy sokkal magabiztosabbak legyünk

2017. augusztus 06.
Egy friss kutatás megállapította, hogy mindössze 30 percnyi edzés is elegendő hozzá, hogy a nők jobban érezzék magukat a bőrükben!

Sportolni nem csak a végeredmény (értsd, a szálkás izmok meg a tökéletesen feszes fenék) miatt érdemes, hanem főleg azért, mert jobban érezzük magunkat tőle. Mentálisan és fizikailag is! És bár fél órányi edzéstől sajnos még nem lesz olyan testünk, mint egy fitneszedzőnek, már ennyi idő is elég ahhoz, hogy magabiztosabbak legyünk bőrünkben!

Fotó: Profimedia – Red Dot

A Psychology of Sport and Exercise felmérése szerint a nők nagyrésze már egy rövid edzés után is karcsúbbnak, erősebbnek és magabiztosabbnak érzi magát, igaz, a pozitívabb testkép érzete csupán a sportolás utáni 20 percben igazán intenzív. Azt is hozzá kell tenni, hogy a kutatásban csupán 75 fiatal nőt vizsgáltak, ami nem jelent reprezentatív eredményeket, de aki küzdött már az életéért fél órán keresztül a futópadon tudja, hogy ez az érzés tényleg létezik, ugyanis valójában nem az a 20 deka leolvadt zsír, hanem épp ez az, amitől legközelebb is hajlandóak vagyunk futócipót húzni.

HuffintonPost