„Természetes hajszőkítő is szerepel a bakancslistámon” – Bodnár Zsófia újságíró

2019. július 01.
Szépségsorozatunkban kollégáink vallanak őszintén a nyárhoz, és a nyári „csúcsformához” fűződő tapasztalataikról, érzéseikről, vagy épp ellenérzéseikről. Bodnár Zsófi fotós-újságíró intenzív infrakerékpározással, valamint paprikás krém és biofólia segítségével igyekezett az Indonéziában kókuszvizet szürcsölgető svéd influencerek irigylésre méltó alakjához hasonlót elérni.

Aki válaszol:

Bodnár Zsófi, fotós-újságíró, online szerkesztő

Kedvenc nyári fotóm

Leginkább azért szeretem ezt a fotót, mert tökéletesen visszaadja annak a horvátországi nyaralásnak a hangulatát, ahová nagy baráti társasággal mentünk tavaly augusztusban. A szuper barátnőmmel, smink nélkül (oké, vízálló szempillaspirál volt csak), sós hajjal a kedvenc fürdőruhámban készült a fotó, ezért is imádom – bár a mai napig nem mertem kitenni az Instagramra..

A nyári bombaformát sokan, sokféleképpen értelmezzük, vagy épp sehogy… Téged megérint tavasszal a közelgő nyár szele?

Igen. Minden évben március környékén rámtör a pánik, hogy már csak alig három hónapom van elérni az Indonéziában kókuszvizet szürcsölgető svéd influencerek irigylésre méltó alakját, ezért a tavasz első napsugaraival egyidőben kondibérletet váltok. Ilyenkor a kezdeti heti 2 alkalom elszántság híján májusra szépen lassan heti nulla edzésre redukálódik. Éppen ezért idén biztosra akartam menni, és mivel leginkább a narancsbőrrel vannak problémáim, kipróbáltam az infrakerékpárt. A Geoway infrabiciklin egy alkalom során 30 percet tekertem, ezalatt pedig 700 kalóriát is elégettem, mivel a gép egyesíti az infraszauna és a kardió-edzés zsírégető hatását.
Az Andrássy úti Toman Diet szalon testkezelési specialistája empatikusan segített, professzionális gépekkel végzett testkezelések mellett mindenféle kiegészítő házipraktikákkal is ellátott az elmúlt két hónapban, hogy a tekerés mellett a lehető legjobban kisimuljanak a problémás területek. Az ő tanácsára végigcsináltam egy 5 alkalmas körfogat csökkentő és bőrfeszesítő Venus Legacy kezelést, ami 4 féle technológia ötvözésével száll harcba a makacs zsírpárnák és cellulit ellen. A bőr megfelelő mélységben való melegítésével ráadásul kollagén-termelésre ösztönzi a bőrt, ezáltal fiatalító, anti-ageing hatással is rendelkezik.

Az egy órás kezelés végén Adagyo hullámmasszást kaptam, ami a nyomásterápia segítségével segíti a méreganyagok nyirokkeringés általi elszállítását, így szintén hatásos a cellulit ellen.

Emellett itthon fóliázással igyekeztem megszabadulni a méreganyagoktól egy vérbőségfokozó paprikás krém és biofólia segítségével, amit egyébként érdemes 2-3 órán át is fennhagyni. Mivel a tudatos étkezésre munkámból adódóan nem mindig sikerül odafigyelni, idén nyáron most így sikerült kihozni magamból a maximumot.

Mi a legjobb, és mi a legpocsékabb a kánikulában szépség téren?

Imádom, hogy a nyári napsugarak előhozzák azt a kevés szeplőt az orrom körül, amit úgy szeretnék egész évben megtartani, és nagyjából egy hét intenzív napozás után az a plusz 3-4 árnyalat barnaság is sokat dob az önbizalmomon. Viszont, ha nem nyaralásról van szó, megőrülök a városi kánikulától, nincs rosszabb annál, amikor délelőtt a gőzölgő aszfaltrengetegben rohanni egy fotózásra több kilós felszerelésekkel a hátamon…
Nagyon szeretem azt is, amikor a sós víztől természetes hullámossá válik a frizurám, szívem szerint örökké csak a tengerben mosnék hajat, ha tehetném, és a napon szárítanám.

Ért bármilyen szépségtrauma felnőtt korodban nyáron, amiből sokat tanultál?

Egy görögországi nyaralás utolsó napján úgy gondoltam, nem fontos lekenni már az arcom, hiszen úgyis csak egy órát töltök már a parton. Ekkor égett hólyagosra a homlokom, ami hetekkel később is egy csúnya égési sérülésre hasonlított, és sok-sok aloe verás pakolás után tudtam csak elmulasztani. Azóta egy hétköznapi szabadtéri fotózásra is bekenem magam naptejjel.

Mi az a három beauty must have, amit mindenképp elviszel a nyaralásra?

A Bioderma fújós, karotinos napteje. Placebo vagy sem, a karotintól mintha a barnulás árnyalata is egészségesebben mutatna, és nagyon hamar felszívódik a bőrön. Számomra éppúgy a bőrvédelem elengedhetetlen kelléke a Nivea napozás utáni testápolója is, ami a leégés intenzitásától függően az aloeverától a Panthenolig must have nálam.
Amíg a nap le nem bukik a horizont alá, sminket napközben nem használok a strandon, viszont a vízálló Artdeco szempillaspirálomtól nem tudok még a strandon sem megválni.

Három tanács, amit továbbadnál a lányodnak a nyári szépségrutinra vonatkozóan.

A fényvédelem fontosságára, és arra, hogy mindig maradjon kellően hidratált. Szeretném, ha a lányom smink nélkül is gyönyörűnek érezné magát, amikor mégis használ egy keveset, mindig tisztítsa le jól az arcát lefekvés előtt. És remélem, neki több szeplő jut majd az arcára, persze csak annyi, hogy ne okozzon gondot a napozáskor.

Van bármilyen praktikus ketyere, szuper szérum, őrült nyári beauty trend, amit az Instagramon láttál, és kipróbálnál?

Sajnos nem követek elég beauty platformot, de szinte bármilyen szépségápolási őrülettel le lehet venni a lábamról. A lehúzható maszkok és pakolások valamiért mindig különösen vonzottak, de a természetes hajszőkítők, mint például a citromlé és beachwave hullámokat ígérő spray-k is a bakancslistámon szerepelnek. Utóbbiból épp a a Balmain seasalt spray-t használom.