7 ok, amiért szeretheted a kavitációs zsírbontást

2019. június 21.
A szigorú diétákat, edzésprogramokat betartani nem mindenkinek könnyű. Az alternatív tesformálási megoldások egyik legnépszerűbbike a kavitációs zsírbontás. Megnéztük, miért is.

Rengetegen küzdenek túlsúllyal, sokaknak pedig akinek sikerül leadniuk a súlyfelesleget, a visszahízás jelent problémát. Éppen ezért nem csoda, ha vannak, akik egy idő után megelégelik a diéták, edzések, tabletták és fogyasztó italok tömkelegét és valami tartós megoldást keresnek.

De létezik egyáltalán tartós megoldás?

Ahhoz, hogy ezt a kérdést megválaszoljuk, előbb tisztában kell lennünk azzal, hogy miért is hízunk vissza, ha egyszer már leadtuk a felesleges kilókat.
Mindannyian adott számú zsírsejttel születünk, ami életünk során már nem változik. A hízás-fogyás pusztán annak függvénye, hogy ezeknek az állandó számú zsírsejteknek a mérete megdagad vagy csökken. Ezért van az, hogy amint abbahagyjuk a diétát vagy kihagyjuk az edzéseket, ugyanúgy meghízunk, mint előtte – vagy jobban. Ugyanis zsírsejtek újra megdagadnak.

De van tartós megoldás. Ugyanis ha magukat a zsírsejteket szüntetjük meg, azok nem tudnak megdagadni. Így nem hízunk vissza – és pontosan ezt érte el a műtéti zsírleszívás módszere. Csakhogy ez korántsem egy olyan módszer, amivel mindenki élni tud vagy akar – hiszen rendkívül költséges és drasztikus beavatkozás. De aztán jött a kavitációs zsírbontás. A szépségszalonok kínálatát bővítő ultrahangos, más néven kavitációs zsírbontás során ugyanis szintén nem csak a zsírsejtek méretét csökkentik, hanem azok számát. És mivel azok helyére nem jönnek létre újak, így a fogyás tartós.

A zsírszövetek megcélzása

A kavitációs zsírbontás egy olyan eljárás, melynek segítségével költséges beavatkozás, vágás, szúrás nélkül lehet elfolyósítani a zsírsejteket, amelyek a test kontúrját elcsúfító zsírszöveteket alkotják. Ezt úgy érik el, hogy speciális ultrahangrezgésekkel megbontják a zsírsejtek membránját. A bőr alatti zsírsejtekre ható, 40.000 Hz-es fókuszált ultrahang rezgésbe hozza a zsírsejteket, majd a sejtek közötti térben számtalan kis vákuumbuborékot képez. A zsírsejtek ennek következtében túlnyomás alá kerülnek, a sejtburok megbomlik, a bennük található víz felhevül, a zsír pedig trigliceridekre, valamint zsírsavakra bomlik és elfolyik a sejtek közötti térben. A kavitációs zsírbontásnál alkalmazott rezgéstartomány csak a zsírszövetre hat, más szöveteket nem károsít. A kavitációs zsírbontás alatt felszabaduló zsírok és salakanyagok a nyirokrendszerbe kerülnek, majd a méregtelenítő szerveken (máj, vese) keresztül a vizelettel és széklettel együtt távoznak a testből. És hogy milyen további előnyei vannak ? Máris soroljuk.

1. Tartós

A kavitáció ugyanis végleg lebontja a zsírsejteket.
A tartós fogyás érdekében elengedhetetlen a zsírsejtek végérvényes eltüntetése, hiszen a hagyományos módszerekkel (diétával és sporttal) pusztán méretüket csökkentjük, így bármikor újra „megduzzadhatnak”, lehetőséget teremtve a visszahízásnak, vagyis a „jojó effektusnak”. A kavitációs zsírbontás azonban pontosan ezt előzi meg, hiszen egyenesen elpusztítja a kezelt felületen található zsírsejteket, melyek helyén, természetüknél fogva már nem keletkeznek újak.

2. Célzott

A kavitációs zsírbontás segítségével közvetlenül a legproblémásabb területeket kezelhetjük. Már mindenkivel előfordult, hogy egy drasztikusabb fogyókúra után arca nyúzottá vált, vagy éppen nem onnan fogyott, ahonnan szeretett volna. A kavitációs zsírbontással ez nem történhet meg, hiszen egy kezeléssel kizárólag egy, az általunk kiválasztott területre fókuszálnak, ami lehet a hasunk, csípőnk, combunk, vagy akár a felkarunk is. Így garantáltan csak a kezelt, problémás területről fogunk fogyni, mert a kavitáció célzottan bontja le a makacs zsírpárnákat.

3. Gyors és látványos

Akár már az első kezelés is észrevehető változást hozhat. A kavitációs zsírbontás azonnal csökkenti a zsírsejtek számát a kezelt területen. Az elfolyósodott zsír a zsírbontást követő napokban a természetes salaktalanító folyamatok során ürül ki a szervezetből. A zsírsejtek eltűnését már az első szalonkezelés után is simább bőr, és körfogat-csökkenés jelezheti, egy teljes kúra (legalább 10-15, vagy ennél több kezelés) pedig ruhaméret-csökkenést eredményezhet a kezelt testrészen. A fogyás üteme természetesen egyéni adottságoktól (pl. zsírszövet típusa, BMI) is függ.

4. A kavitációs zsírbontás éhezés és diéta nélkül is hatásos

Mivel a kavitációs zsírbontás nem a zsírsejtek méretét csökkenti, hanem egyenesen eltávolítja azokat, a kezelt területen fogyókúra nélkül is látványos eredményt érhetünk el. Mindezek ellenére a kavitációs zsírbontás mellett is ajánlott kerülni a túlzott zsír és szénhidrátfogyasztást, hiszen ennek hatása a még nem kezelt területeken meglátszódhat, nem beszélve arról, hogy az egészségünket érdemes megőrizni.

5. Teljesen fájdalommentes

A kezelés alatt csak melegséget lehet érezni. A kavitációs zsírbontáshoz nincs szükség szúrásra vagy vágásra, ezért is végzik szépségszalonokban: az alakformálás kizárólag speciális ultrahang rezgések segítségével történik. A kavitáció során érezhető hőhatást ezek a rezgések váltják ki azáltal, hogy mozgásba hozzák a zsírsejteket. A sejtek intenzív rezgése következtében termelődő hő beindítja a zsírbontás folyamatát és – a nyirokkeringést fokozva – a lebontott zsír elszállítását is segíti.

6. A narancsbőrre is hat

A narancsbőrt a bőr alatti zsírsejtekben felhalmozódott méreganyagok okozzák. Mivel ultrahangos zsírbontás során ezeket a zsírsejteket eltávolítjuk, a kezelés hatására a narancsbőr is eltűnik.

7. Csak a zsírsejtek tűnnek el, az izomzat mérete nem csökken

Drasztikus fogyókúra során nem csupán a zsírpárnák tűnnek el, hanem az izomtömeg is kisebb lesz. Ilyenkor – bár a mérleg nagyobb súlycsökkenést mutat – a zsírvesztés nem olyan látványos. A kavitációs zsírbontás azonban kizárólag a zsírsejtekre hat, az izmok méretét nem csökkenti, így a változás centiméterekben is mérhető.

Forrás: vitaminsziget.com

Fotó: Unsplash