„Minden test summerbody”- Bobák Szilvi újságíró

2019. június 28.
Új szépségsorozatunkban kollégáink őszintén vallanak a nyárhoz, és a nyári „csúcsformához” fűződő tapasztalataikról, érzéseikről, vagy épp ellenérzéseikről. Bobák Szilvi több éve a csapatunk újságíró tagja, natúr beauty fronton pedig nincs nála nagyobb szakértő a szerkesztőségben. Mindjárt ad is pár szuper nyári szépségtippet natúr és vegán fronton.

Aki válaszol: Bobák Szilvi, újságíró-szerkesztő

Kedvenc nyári fotóm


Azért ez a kedvenc képem, mert még most sem hiszem el, hogy tavaly ilyen barna voltam Nessebarban. Nyugalom, nem tartott túl sokáig…

A nyári bombaformát sokan, sokféleképpen értelmezzük, vagy épp sehogy… Te melyik típusba tartozol?

Próbálom minél hatékonyabban elengedni az irreális bombaforma-elvárásokat és mantrázni, hogy igazából minden test summerbody. Ha van hozzá kedvem és erőm, akkor a strandolás előtti napokban már nem eszek glutént és édesítőszeres dolgokat, mert azoktól puffadtan és kényelmetlenül érzem magamat, illetve tekerek infratréneren 50 percet legalább heti egyszer, amitől puha és talán feszesebb lesz a bőröm. Arra hajtok ilyenkor, hogy kényelmesen és egészségesen érezzem magamat a bőrömben.

Mi a legjobb, és mi a legpocsékabb a kánikulában szépség téren?

A legjobb, hogy kitisztul a bőröm és az extra fehér színem egy-két árnyalattal talán életszerűbb lesz. A legrosszabb pedig hogy legszívesebben mindig kontaktlencsét viselnék napszemüveggel, de ezt nem lehet sokáig játszani, olykor rá kell fanyalodni a dioptriás szemüvegre is sajnos.

Ért bármilyen szépségtrauma felnőtt korodban nyáron, amiből sokat tanultál?

Gyerekkori ekcéma-kiújulás. Borzalmas kínokat éltem meg utána hosszú hetekig és gyógyszertáros kavarós krémes borogatással kellett szenvednem a hőségben. Azóta nagyon figyelek, milyen anyagból van a fürdőruhám, hány fokos a medence és mennyi időt töltök benne. Illetve mindig van nálam a The Body Shop kendermagolajos kréméből, ami hihetetlen, de tényleg segít.

Mi az a három beauty must have, amit mindenképp elviszel a nyaralásra?

A Krémpatika szuperolcsó és szuperhatékony brazil mangós napteje, ami még sosem hagyott cserben. A Biobaza Sun Therapy ajakbalzsama és Gold Marmalade-ja – előbbi a sós levegőtől kiszáradt ajkakra gyógyír, utóbbitól intenzívebb a barnulás.


+1 a Lush pucér pink rúzsa, ami az egyetlen olyan termék a piacon, ami nem csomósodik össze és nem kopik le a számról még egy nap után sem. Kis tégelyében bárhol elfér és csak egy miniecset kell a feltételéhez, plusz ajakírt is tudok alá kenni ha szükséges, mert nem mozdul el tőle a rúzs. Nyaraláson nálam ez kiváltja a teljes sminket napközben.

Három tanács, amit továbbadnál a lányodnak a nyári szépségrutinra vonatkozóan.

Mire lányom lesz, valószínűleg még a mostaninál is károsabbak lesznek a napsugarak, így azt adnám át neki elsőként, hogy soha ne érezze cikinek a bőrvédelmet és ne spóroljon a legmegbízhatóbb termékeken. A második az, hogy főleg helyi, vegán manufaktúráktól vásároljon, melyek nem használnak műanyagcsomagolást, és amely termékei a természet erejével hatnak. A harmadik pedig, hogy ne mások határozzák meg elsősorban, hogy hogyan tekint önmagára és akkor nem lehet nagy gond a szépségápolás terén sem.

Van bármilyen praktikus ketyere, szuper szérum, őrült nyári beauty trend, amit az Instagramon láttál, és kipróbálnál?

Nem hiszek a túl bonyolult, őrült szépségtrendekben, de a bio-vegán-csomagolásmentes vonalon szinte mindent kipróbálnék egyszer. Jöhet az oil pulling, aktívszenes fogfehérítés, no poo (sampon vagy bolti termék nélküli hajmosás), ecetes hajöblítés, illóolaj-terápia, bármilyen friss gyümölcsös-zöldséges pakolás, cérnás szőrtelenítés… Ezek az Instán is hasítanak mostanában.