A nyár legfrissebb parfümjei

2019. július 25.
Javában tombol a kánikula, amelybe egy cseppnyi üdítő frissességet hoznak a nyáron debütáló új illatok. Most három kedvencünket ismerhetitek meg, amelyeket egytől-egyig a nyaralási szezon közepén mutattak be!

Az erős nők új illata

A világ mély változásokon megy keresztül. Újrakeverik a kártya lapjait. A nők új generációja megkérdőjelezi a status quo-t, megszabadul a hagyományos normáktól és újradefiniálja a sikert, ehhez pedig most egy méltó illatot is kapnak kísérőként… A női magabiztosság újhullámán érkezett meg júliusban a Lancôme új illata, az Idôle, amelyet Françoise Lehmann, a márka globális brandigazgatója szerényen csak „a győztes nőiesség illataként” jellemez. Az új illat erejében mi sem kételkedünk, de azért az Idôle üvege is figyelemre méltó jelenség. Az egyik legkarcsúbb a világon, mindössze 15 mm vastag, és az építész, ipari tervező és művészeti vezető Chafik Gasmi tervezte. Az illat pedig? “Letisztult”, frissítő tisztaságú, rózsás parfüm, amelyben találkozik a kényelem és a nyugalom.

Duplát dobbantó Tom Ford

A márka mostantól Magyarországon is elérhető sminkkollekciójával összehangolva érkezett meg a Tom Ford új női illata, a Métallique (40 900 Ft/50 ml). A parfüm „húzószavai” közt a makacs, vakmerő, addiktív jelzők vetítik előre, milyen illatot is képzeljünk el. Az „elegáns ragyogással és lüktető nőiességgel hipnotizáló” illatban a bergamot és rózsabors találkozását sikerült mesteri szintre emelni. A Métallique egyébként igazán összetett illatkülönlegesség: hűvös borítása alatt virágos szívjegyében gyöngyvirág, virágzó galagonya és kunkor nektárja egyesül. Ami pedig a parfüm illatának „befejezését” illeti, lágy vanília és krémes szantálfa kontrasztos kettőse teszi fel az i-re a pontot.

A Women’Secret bemutatja…

Az ultra cuki pizsamáiról, fehérneműiről és strandruháiról is ismert márka egy ideje komoly erőfeszítéseket tesz az ámulatba ejtésre az illatok terén is. A Rose seduction (7500 Ft/100 ml ) egy kifinomult, kacér, ünnepi alkotás, tipikusan pozitív példa arra, hogy a Women’Secret az illatok terén is nagyot tud kreálni…
Az új bevezetés outfitjén érezhetjük a divatban is erős márka jellegzetes kézjegyét, de itt a belső is legalább ennyire figyelemre méltó. Nézzük, mit is várhatunk a pompás nyári illattól: az illat fejjegyében a narancsvirág, az alma és a mandarin gyümölcsössége dominál, míg szívjegyében megtalálhatóak az édes jegyek a jázmin vibráló erejével, a vanília és a pézsma eleganciája pedig meseszépen zárja az illatot.