Az Emmy-gála legemlékezetesebb sminkjei

2019. szeptember 23.
Megszokhattuk, hogy a vörös szőnyegen szinte kilószámra fogy a minőségi dekortermék, többnyire álomszép sminkek formájában kicsúcsosodva. Bár az extrém, szinte rizikósba hajló make-upokban sosincs - ahogyan a mostani Emmy-gálán sem volt - hiány, de mi most azokat a celebsminkeket vettük nagyító alá, amelyeket gondolkodás nélkül kipróbálnánk.

Julia Garner

Az amerikai színésznőt és modellt egyelőre nem jegyzik a nemzetközi hírességek krémjében, de mi az Ozarkban nyújtott pazar alapítása óta szemmel tartjuk munkásságát, és ezentúl nagy eséllyel a vörös szőnyeges make-up választásait is. Sem a karneváli sminket, sem pedig a klasszikus hollywoodi glamourt hozó sminkek közé nem lehet bepréselni, mégis nagy kedvencünk Julia Garner sminkje. Friss, bátor és egyúttal kicsit “kifutós” választás is, amelyről kristálytisztán lejön, hogy a színésznő nem biztonsági játékos, ha filmgálákról van szó. Arany szemhéjkontúr, mégpedig füstös smokey eye tálalásban, és ezzel harmonizáló rezes, aranyban játszó rúzzsal az idei választása. Őszi színkombináció, amely csak úgy vibrál a lila ruha, és Julia szikrázó kék szeme mellett.

Gwendoline Christie

A Trónok harca a színésznője válltól felfele szerintünk nagyon is rendben volt. Ha az outfitjét be is választották a legrosszabb ruhaválasztások közé az idei Emmy-gálán, a sminkjére nem lehet panasz. A római kori, boldog “békeidőket”, és a függönyszalonok nehéz selyemáruját egyszerre megidéző ruha pompája kicsit sem köszönt vissza Gwendoline make-upján. Letisztult, egyszerű, de elegáns sminkje egyértelműen a szájhangsúlyos verziók közé tartozott. Visszafogott pillák, szinte láthatatlan pír, és az egy árnyalat híján az arcba olvadó szemöldökök… A hangsúly itt egyértelműen a tüzes, vörös rúzson, na és persze hajtéren a 80-as évek korát hozó, laza, hullámos frizurán volt. Szerintünk a kevesebb több elv mentén haladó smink kifejezetten jó választás.

Zendaya

A fiatal színésznő óriásit lépett, legalábbis az Eufória tiniszerepéhez és sminkjeihez viszonyítva. Igazi nagypályás glamourt hozott a gálára, sok ajaklakkal, tűpontos, belső vízvonalon futó fekete szemhéjkontúrral, hozzá a minimál jegyében felvitt őszies szemhéjsatírral és szempillákkal. A vöröses színekben játszó, dívás frizurájáról nem is beszélve. Nagyon egyben volt, szexi de valahogy mégis visszafogott. Egy modern, dögös Mona Lisa.

Fotó: Getty Images