7 sminktrükk fáradt arcra

2019. szeptember 12.
Páll Adrienn, a New School of Makeup Sminkakadémia vezető oktatója hét praktikus trükkel készült nektek a hétre, amellyel fel tudjuk frissíteni az arcunkat.

Pont az elmúlt napokban éreztem ólmos fáradtságot magamon a szeszélyes fronthatások miatt. Rosszul aludtam, fájt a fejem, naná, hogy reggelente szürke karikák, sápadt bőrhatás és nehéz szemhéjak vártak rám a tükörben. Mindenki ismeri ezt az állapotot ugye? Hála istennek, a smink kiváló megoldás erre, ráadásul rendelkezik azzal a tulajdonsággal is, hogy kívülről befelé hat. Vagyis attól, hogy elragadóbb a külsőnk, belül is jobban érezzük magunkat.

Íme 7 egyszerű lépés, amivel fel tudod frissíteni az arcodat.

Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Kelecsényi Natali – Face Model Management, smink: Buben Barbara, haj: Lencsés Dóra

1. Reggeli hideg vizes arcmosás után egy gyöngyház pigmenttel dúsított hidratálót használj. Ezzel a termékkel bőröd visszanyeri a természetes ragyogását.

2. A következő lépésben érdemes szintén hidratáló hatású folyékony alapozót használni, és hanyagolni a púderezést.

3. A szürke karikáidat legjobban két lépésben tudod semlegesíteni. Kaphatók olyan szemkörnyéki primerek, melyek barackszínűek, és tartalmaznak úgynevezett optikai simítókat. Ezeknek a textúrája nagyon könnyű, és mint egy krém, beszívódnak.

4. A következő lépésben használj rózsás tónusú korrektort, melynek a színe a karikáidnál egy halvány árnyalattal legyen csak világosabb. Ha túl világos a korrektorod, csak tovább rontod a helyzetet.

5. A szemhéjadra törekedj élénk árnyalatú szemhéjfesték-színeket választani. A szürke, a taupe, a fekete ilyenkor tiltólistásak. Az én nagy kedvencem a barackszín, egy kis szaténfénnyel dúsítva. Ez az az árnyalat, ami mindenkinek jól áll és mindenhez megy. Természetesen illeszkedik a bőrszínhez, és rendkívül jól kombinálható. A fémes textúra extra fényeffektet biztosít a szemeknek, amivel nyitottabb, frissebb hatást érhetünk el.

6. A pirosítók közül a legjobban a „hegyi levegő” pírszín működik a fáradság álcázására. Ez a rózsás árnyalat pont olyan, mint az orcánk színe egy hűvös reggeli séta után.

7. És utoljára, de nem utolsó sorban érdemes megtalálnunk azt a hozzánk passzoló élénk rúzsszínt, ami nem csak bőrünk tónusával harmonizál, de a személyiségünkkel is. Ha bizonytalan vagy, a NewSchool of Makeup (NSM) senior teamje szívesen segít a választásban. Amúgy pedig ajánlom figyelmetekbe az érett málnaszínt, ez az egyik leguniverzálisabb árnyalat, hisz az ajkunk tartalmazza naturális állapotában.
Ezzel a 7 lépéssel kellő rutinnal 15 perc alatt fel tudjuk dobni a nehezen induló napjainkat.

Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Kiss Olivia – Highlight Models, smink: Lippai Nikolett, haj: Lencsés Dóra

Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Fekszi Szimonetta, smink: Eördögh Réka, haj: Lencsés Dóra