Eke Angéla szépségtitkai

2019. szeptember 18.
A Junior Prima díjas színésznő a környezet-, és állatvédelem egyik hazai élharcosaként a szépségápolást illetően is nagyon tudatos – idő hiányában van, hogy kedvenc pakolását kutyasétáltatás közben veti be. Lássuk, mi alapján választ magának beautytermékeket.

Amit az anyukámtól tanultam
Kiskoromban mindig azt mondogatta: találjam meg azt a foglalkozást, ami boldoggá tesz, mert akkor leszek a legjobb abban, amit csinálok, ha örömömet lelem benne.

Számomra a szépség…
Hogy olyannak mutatom magam, amilyen természetesen vagyok. Mostanában ezért nem is sminkelek a hétköznapokban.

A beauty termékeim kritériuma
Az állatokon tesztelt termékeket elutasítom, igyekszem natúr és vegán vonalon keresgélni. Persze attól, hogy valami vegán, még nem biztos, hogy állatkísérlet-mentes és fordítva, ezért hosszú kutatást igényel rátalálni a kedvenceimre.

Egy átlagos hétköznap reggel
Sokáig nem tudtam, hogy a reggeli arcápolás is ugyanolyan fontos, mint az esti, ma már azonban nagyon odafigyelek erre is. Sőt, nem vagyok rest arcmaszkban kutyát sétáltatni, ha elhúzódik a szépségszeánsz, és sietnem kell próbára.

A legfontosabb dolog a szépségem megőrzésében
Az, hogy vegetáriánus lettem, szebbé varázsolta a bőröm, ami egyébként sokszor még most is érzékenyebb a kelleténél. Imádom a gyógynövényeket, tea formájában is, a jó levegőn és a természetben pedig újjászületek.

Esti rituálém
Mivel hétköznap nem viselek sminket, a színházban szoktam kiélni magam ezen a téren. A tisztítás részét viszont nem szeretem, így olyan arclemosót használok, amely egy lépésben mindent eltávolít. Lefekvés előtt pedig mindig teszek fel éjszakai krémet.

Amit a hajam szeret
Lassan öt éve nem festem, így nincs is roncsolódva. A fodrászom rendszeresen vág pár centit a végéből, és alkalmanként pakolásokkal, professzionális kezelésekkel hidratálja.

Kedvenc szépségtrükköm
A színházban lestem el, hogy a kávézaccot bőrradírként is tudom használni. Szeretem az újrahasznosítás minden formáját, így rendszeresen alkalmazom például a tengeri sót is peelingre.

Az illat, ami nélkül nem indulok el
A markánsabb, fűszeres parfümöket kedvelem, az Armani Privé Iris Celadon az egyik nagy favoritom.

Heti edzéstervem
A kutyámmal minden nap hosszú sétákat teszek, de a rendszertelen életformámban sajnos az edzéstervem is elég hektikus.

Így készülök egy fontos eseményre:
Mindig igyekszem a sminkemmel, a frizurámmal és a szettemmel kifejezni önmagam – inspirál, ha meg kell jelennem egy rendezvényen.

Kedvenceim:

Arclemosó Image Ageless

Éjszakai krém Image Ormedic Balancing Bio-Peptide
Parfüm Giorgio Armani Privé Iris Celadon
Rúzs Axiology
Szempillaspirál Kat Von D Go Big Or Go Home

Forrás: Marie Claire október, Beauty Extra
Fotó: Panamy