Itt az N-Beauty, a nordic szépségtrend

2019. október 17.
Új szépségtrend ütötte fel a fejét a C-, K- és J-Beauty nyomában. Lássuk, mi is a lényege az N-Beauty névvel futó nordic szépségápolási jelenségnek.

Az N-Beauty, azaz nordic trend, egyike a legfelkapottabb új, szépségpiaci kifejezéseknek. A skandináv vonal az egyszerű és természetközeli szépségápolást hirdeti az egészségtől ragyogó kinézetért, írja az nordic trendet bemutató közleményében a szintén északi gyökerű beauty-tech márka, a Foreo.

Le a sok lépcsőfokkal!

Az északi stílusú bőrápolás alapelvei ellentétesek a K-Beauty-val, tehát nem kell 10 lépéses szépség-rutinban gondolkodnunk. A minimalista skandináv designhoz hasonlóan az N-Beauty is a kevesebb több elvét vallja, csak éppen a bőrápolásban.

Ami a külsőt illeti, az északi országok lakóit sokan tartják gyönyörűnek, amely a jólétre és a természetközeli életmódjukra is visszavezethető. A skandinávokat a világ legboldogabb és sokszor a legszebb emberei közé is sorolják, ugyanakkor az északiak maguk is vallják, hogy a kemény klíma, valamint a szokatlan fény-ciklusok is hozzájárulnak ahhoz, hogy bőrük sokáig természetesen rugalmas marad. És bár a földrajzi elhelyezkedésen és a genetikán sok múlik, azért számos N-Beauty rituálé létezik, amellyel mi is a skandinávok nyomába léphetünk, a ragyogó bőrért.

Aktív életmód – igazi skandináv szokás

A sportos, aktív testmozgással teli hétköznapok pozitív hatással vannak a bőrünkre, mivel ilyenkor fokozódik a véráramlás, intenzívebb az izzadás, így könnyebben szabadulunk meg a pórusokban felgyülemlett szennyeződésektől és méreganyagoktól. Természetesen ez úgy ideális, ha gondot fordítunk a testedzés utáni arctisztításra is.

Extra tipp az egészséges ragyogásért: az ellenállóképesség-fokozó edzésünket kombináljuk jógával.

Maradjunk természetesek

“Életadó” erő rejlik abban az intenzív és végtelen fényben, amely a skandináv országokban jellemző, és amelyről olyan híresek az északi nyarak. Ez a fény a növényekben és gyümölcsökben különlegesen alapanyagokká alakul, amelyek képesek a bőrt gyógyítani és újra élettel megtölteni. Az egyik legismertebb svéd topmodell, Karin Agstam például azt vallja, hogy a legjobb bőrápolási hozzávalói a saját konyhájából származnak, több receptet saját nagynénjétől kapott. Használjunk mi is természetes alapanyagokat, pl. arcpakolásokhoz.

Az egyszerűség minden

Amikor a bőrápolásról van szó, az N-Beauty jelszava az, hogy visszaszorítson mindent, ami felesleges. Inkább használjunk néhány hatásos terméket, mint hogy sok réteget vigyünk fel az arcunkra, amellyel pórus-eltömődést kockáztatunk. A skandináv szépségápolás lényege tehát az, hogy térjünk vissza az alapokhoz. A svéd alapítású szépség tech brand is ezt vallja: kezdjük a napot egy egyszerű arctisztítási rutinnal az egészségesen ragyogó kinézetért.