Arcmasszírozó gua sha és jade roller – mi a különbség közöttük?

2019. december 21.
Ha eddig csak szemeztél az ásványból készült arcmasszírozókkal és fogalmad sincs, mire jó egyik vagy másik, egyáltalán mi a különbség a különböző ásványok hatásai között, akkor kattints, szépségbloggerünk, Peonilla most beavat a részletekbe.

Gua shát vagy rollert vegyek?

Sok kérdést kapok azzal kapcsolatban, hogy mégis mi a különbség gua sha és roller között. Hatásában a kettő nagyjából ugyanazt tudja, de kicsit más szinten. A görgős végű rollert egy picit egyszerűbb használni, hiszen csak annyi a lényeg, hogy felfele-kifele irányuló mozdulatokkal végig haladj az arcodon. A gua shához hasonlóan szuperül csökkenti a puffadást, serkenti a nyirok- és vérkeringést, az elasztin- és kollagénképződést, az oxigén- és tápanyagszállítást a bőrsejtekhez, gyorsítja a méregtelenítési és öngyógyító folyamatokat (megelőzi a pattanások kialakulását), oldja az izomblokkokat, fokozza a bőr ragyogását, sőt feszesít, kisimítja a meglévő ráncokat és csökkenti az újabbak megjelenését is.

A gua sha viszont azáltal, hogy egy technikásabb és mélyebben ható eszköz, mindezt valamivel intenzívebben és látványosabban teszi. Ennek a használatához egy kicsivel több gyakorlásra van szükség, de nyugi, ez sem nehéz, csak jobban rá kell érezni a helyes fogásra. A lényeg, hogy sosem az élével, hanem lapjával kell dolgozni, ami azt jelenti, hogy mindig nagyjából 15-45 fokos szöget zárjon be az arcoddal. Ezen kívül a gua sha masszázst mindenképp előzze meg 1-2 csepp olaj felvitele, hogy kellően csússzon és a nyúzással ne újabb ráncokat képezz a bőrödön.

A rollert önmagában is használhatod, vagy ha fátyolmaszkot teszel fel, azon is görgőzhetsz kicsit, hogy mélyebben felszívódjanak a hatóanyagok.

Összességében azt mondanám, hogy a roller egy gyorsabb, egyszerűbben használható arcmasszírozó, míg a gua shára érdemes kicsit több időt szánni, rákészülni, viszont az eredmény is valamivel látványosabb lesz.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Peonilla | Clean Beauty🌿 (@peonilla) által megosztott bejegyzés, Ápr 8., 2019, időpont: 10:46 (PDT időzóna szerint)

Számít, hogy milyen ásványból van?

Ez szokott lenni a második leggyakoribb kérdés. Erre azt tudom mondani, hogy ha hiszel az ásványok erejében, akkor igen, mindenképpen. Tudni kell, hogy ezeket a drágaköveket évezredek óta használják gyógyításra, a 7. századi Kínában már alkalmazták a jade rollert és a gua shát is, egyik sem újkeletű dolog. Ha egyáltalán nem, akkor csak annyira, hogy melyik szólít meg, melyik tetszik. Ha hozzám hasonlóan az előbbi táborba tartozol, akkor lejjebb elolvashatod, hogy melyik ásvány milyen tulajdonságokkal rendelkezik és melyik bőrtípusra milyen kő ajánlott.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Peonilla | Clean Beauty🌿 (@peonilla) által megosztott bejegyzés, Nov 6., 2019, időpont: 9:37 (PST időzóna szerint)


– JÁDE: Nyugtat, méregtelenít, gyógyítja a vesét és a hólyagot, erősíti az idegeket, véd a betegségektől és kiegyensúlyozottá tesz. Sebgyógyító, sejtregeneráló, megszünteti az alvásproblémákat és fokozza a termékenységet. Kevert, zsíros bőrre a legideálisabb, mert segít kiegyenlíteni az olajtermelést.

– RÓZSAKVARC: A szerelem, a szeretet és a szív köve. Elűzi a negatív energiákat, a szomorúságot, depressziót, segít az önértékelési problémákon. Gyógyítja a szívet, az égési sérüléseket. Anti-aging, feszesítő, lifting hatású, nyugtatja és ragyogóbbá teszi az érzékeny, fakó bőrt.

A cikk folytatásáért kattints Peonilla oldalára!