A legújabb alakformáló trend: a testfésülés

2019. november 08.
A gua sha masszázs után itt a legújabb őrület a „body combing”, azaz testfésülés. Ez nem más, mint egy ásványból készült fésűvel a test átmasszírozása a meridiánok mentén. Pontos technikájának és szuperhatásainak szépségbloggerünk, Peonilla járt utána.

Mi az a testfésülés?

Tulajdonképpen egy ősi kínai módszer, ami hasonló elveken alapul, mint a szárazkefe masszázs, amiről itt írtam részletesebben. A test teljes átdolgozása egy gua shához hasonló, ásványból (pl. jáde kőből vagy rózsakvarcból) készült fésűvel, ami segíti a felgyülemlett méreganyagok távozását, serkenti a vér- és nyirokáramlást. A különbség annyi, hogy itt mélyebben, a meridiánok mentén dolgozunk, és szó szerint kiseperjük a toxinokat, valamint feloldjuk az energiablokkokat a testünkben.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Beauty Restorer Comb is not only designed for your scalp and your hair, but is also perfect as an alternative to the Body Restorer. ⁠ ⁠ *rebalances the body; making it effective for weight loss, water retention and reducing the appearance of cellulite.⁠ ⁠ * Stimulates lymphatic and circulatory systems to facilitate good drainage ⁠ ⁠ *clears congested skin.⁠ ⁠ *Releases trapped fluid in the legs to restore a lean silhouette.⁠ ⁠ *nourishes skin all over your body for smooth upper arms, a supple and hydrated décolletage, and a reduction in keratosis pilaris, or chicken skin. ⁠ ⁠ *It’s also particularly effective at targeting puckered, saggy, post-pregnancy skin on the stomach. ⁠ ⁠ *It’s a good alternative if you prefer not to bring up sha (redness). #hayoumethod #guasha #chinesemedicine #beautyrestorercomb #jade

Hayo’u Method (@thehayoumethod) által megosztott bejegyzés, Aug 7., 2019, időpont: 10:00 (PDT időzóna szerint)

A módszert egyébként egy Katie Brindle nevű kínai medicina specialista, a The Hayo’u Method alapítója honosította meg Nagy-Britanniában, ahol egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Szalonjában gua sha arckezeléseket is végez, melynek szintén óriási rajongói vannak a sztárvilágban is: Beyoncé, Meghan Markle és Miranda Kerr is rendszeresen jár ilyen arcmasszázsra.

Tényleg fogyaszt?

Ez a gyönyörű kis eszköz állítólag nemcsak csökkenti a narancsbőrt és a vízvisszatartást, de a bőrszárazság és az ún. keratosis pilaris (apró dudorok a felkaron és a combon) problémáját is hatékonyan orvosolja. Sőt, a fogyást is támogatja. A fejbőrön végezve a hajnövekedést serkenti. A kínai medicina szerint összességében egyensúlyba hozza az egész szervezetet, hiszen kiegyenlíti a chi (=életenergia) áramlását.


Hogyan csináld?

A hajas fejbőrön kezdd a masszázst. Az eszköz fésűs végével először haladj végig két oldalt a hajtőnél, lefelé egészen a tarkóig, mintha fésülködnél. Ezt ismételd meg a halántéktól szintén lefele a nyak irányába, majd középen a homloktól a tarkóig. Közben figyeld a tested jelzéseit. Ha úgy érzed, egy területen elidőznél, tégy úgy. Jöhet a következő mozdulat a fül mögött egészen le a vállig. A csuklyásizmot érdemes jól átdolgozni. Ehhez már használhatsz egy kevés olajat is, hogy jobban csússzon az eszköz. Ha tusolás közben végzed a masszázst, a víz is elég. Következik a mellkas közepétől a hónalj irányába történő simító mozdulat. Mindkét oldalra végezd el ezt is. Jöhet a derék (vagyis a „dai meridián”): körbe a gerinc aljától a bordákig, majd fentről lefele a hason 20-30-szor ismételve. Itt hajlamos az energiaáramlás elakadása miatt a zsír úszógumiként lerakódni. Ezután következik a láb: kétoldalt lefele a bokáig, majd a belső oldalán felfele az ágyékig. A karokon ugyanígy először kívül, majd belül haladj végig. Ha a hátadat is szeretnéd átmasszírozni, kérd meg a párod, hogy segítsen.

Mit tapasztaltam?

Két hete próbálgatom a módszert, így igazán hosszú távú hatásokról egyelőre nem tudok beszámolni. Amit viszont biztosan állíthatok, hogy nagyon sokat segít, ha hozzám hasonlóan szeret vizet visszatartani a tested. Ettől pedig biztosan fél-egy centivel karcsúbbnak látom magamat, ha rendesen végigcsinálom a teljes testmasszázst. Elképesztően jó stresszlevezető, nyugtató, paraszimpatikus hatású – utána minden alkalommal úgy aludtam, mint a bunda. Tónusosabb és talán kevésbé száraz is a bőröm azóta. Egy kis kipirosodást tapasztaltam minden használat után, de ez állítólag normális a vérkeringés fokozása miatt. Mindenképpen folytatni fogom a kísérletezést, és ha másra nincs is időm, a fejemet, a nyakamat és a vállaimat „fésülgetni” fogom akár munka közben is. Ez ugyanis nemcsak az ülőmunka terheit és a feszültséget enyhíti, de az arcbőrömet is felfrissíti.