Zseniális otthoni bőrápolási rendszerrel jön ki a L’Oréal

2020. január 08.
A L’Oréal Technology Incubator a CES 2020 technológiai vásáron mutatta be a Perso néven futó dizájnos, és okos bőrápolási rendszert, mely 4 lépésben képes összeállítani egy személyre szabott bőrápolási rutint.

A kifejezetten elegáns, letisztult külsőt kapó Perso azoknak a nőknek és adott esetben férfiaknak jelent majd profi otthoni segítséget, akik személyre szabott bőrápolási- és sminkrutinra vágynak. Hogy mit is jelent ez a gyakorlatban? Az okos kütyü a mi paramétereinkhez igazítja a javasolt rúzs, alapozó és hidratáló kiválasztását, mindezt pedig a a kapcsolódó mobilapplikáció segítségével hajtja majd végre a készülék.

Nem kérdés, hogy az elektromos készülék tényleg okos, számos különböző technológiát használ a javasolt rutin összeállításához, beleértve az arcfelismerést és az AI-t, vagyis mesterséges intelligenciát.

A Perso, amelynek bevezetését 2021-re tervezik, 4 lépésben állítja majd fel „javaslatait”. Ennek első eleme egy személyes bőranalízis, amely a mobilalkalmazáson keresztül történik, mégpedig a L’Oréal tulajdonában lévő ModiFace mesterséges intelligencia technológia segítségével – itt térképezik fel a felhasználó arcát. A többi lépésben a gép vizsgálja a földrajzi helyzetére vonatkozó adatokat is (helyi páratartalom, időjárás, UV-index), a személyes véleményeket, preferenciákat a termékekkel kapcsolatban. A hab a tortán, hogy a beépített motorral bíró készülék külön nekünk ki is keveri a személyre szabott krémet, rúzst, a megfelelő formulával.

A termék bevezetésig következzen bemelegítésként egy videó az okoseszköz működéséről: