Így rúzsozd a szádat télen!

2020. január 16.
Páll Adrienn, a New School of Makeup Sminkakadémia vezető oktatója ezen a héten azt mutatja meg nektek, hogyan tudtok a télre szabottan tökéletes ajkakat varázsolni magatoknak.

Egy jól eltalált rúzs öltöztet, vonzza a tekinteteket és stílust ad. Nem mellesleg a reggeli rohanásban az egyik legegyszerűbb módszer, hogy rövid idő alatt látványos eredményt érj el. Egy egységes alapozás, egy szempillaspirál és egy jól eltalált rúzs 10 perc alatt el tud röpíteni a dívák világába.
Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Borsos Bianka – The Roster Management, smink: Lippai Nikolett, haj: Lencsés Dóra

A téli sminkszezonban az ajakfestés sokszínűsége az egyik legkedveltebb téma a sminkmesterek körében. A rúzsok terén tarolnak a szebbnél szebb élénk árnyalatok. A mélybordótól a pipacs-vörösig, a padlizsántól a derűs fuksziáig minden, ami csak szem szájnak ingere megtalálható a színek palettáján. Míg évekig a backstage-ek világában időszakosan csak egyes textúrák voltak trendik, addig idén mindenféle felületi hatás játékban van. Így csak saját ízlésünk és hangulatunk szab határt annak, hogy a szájunkat mattra vagy tükrösre, szatén- vagy glitter fényűre, ombréra vagy kopott hatásúra festjük-e.

Íme, néhány sminktrükk, hogyan is készítsük el divatosan a szájunkat a téli hónapokban!

Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Horváth Petrita – Attractive Models, smink: Bernáth Liliána, haj: Lencsés Dóra

Amennyiben hideg tónusú bőröd van, érdemes a fukszia rúzsszínt választanod. Tegyél primert az ajkadra, hogy kiegyenlítse és még tapadóbbá tegye a felszínt. Válassz egy vastag fedésű, krémes állagú rúzst, majd ecset segítségével kend fel a szádra. A krémes felszín kiválóan tapad, így bele tudod tapasztani a rúzshoz passzoló glittereket, ami idén a nappali sminkekhez is nagyon menő.

Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Balázs Luca, smink: Varga Virág, haj: Lencsés Dóra

Erős karaktert sugároz egy mélybordó rúzs választása. Ehhez a stílushoz a liquid állagú, tartós rúzs a legszerencsésebb. Ez a bársonyos textúra egyszerre matt és enyhén fényes.
Először az applikátorral az ajkad kontúrvonalát rajzold meg úgy, hogy a kupidó ívvel kezded és úgy haladsz a sarkok felé, mintha kiceruzáznád. Amikor meggyőződtél a szimmetriáról, akkor töltsd csak fel az egész felületet.

Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Szonja – Face Model Management, smink: Márton Sára, haj: Lencsés Dóra

Avantgárd hatást érhetsz el, ha ajkadat kopott hatásúra fested. Nulladik lépésként a szájkontúrodat halványan korrektorozd le. Utána a kiválasztott rúzst a szájnyílásodtól indulva kezd el felvinni, majd ahogy kopik az ecsetedről a festék, úgy terítsd szét a szájkontúrod irányába a megmaradt anyagot. Így automatikusan a kontúr fakóbb lesz, mint a száj belseje.

Szöveg: Páll Adrienn, a New School of Makeup Sminkakadémia vezető oktatója