Így rúzsozd a szádat télen!

2020. január 16. |

Páll Adrienn, a New School of Makeup Sminkakadémia vezető oktatója ezen a héten azt mutatja meg nektek, hogyan tudtok a télre szabottan tökéletes ajkakat varázsolni magatoknak.

Egy jól eltalált rúzs öltöztet, vonzza a tekinteteket és stílust ad. Nem mellesleg a reggeli rohanásban az egyik legegyszerűbb módszer, hogy rövid idő alatt látványos eredményt érj el. Egy egységes alapozás, egy szempillaspirál és egy jól eltalált rúzs 10 perc alatt el tud röpíteni a dívák világába.
Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Borsos Bianka – The Roster Management, smink: Lippai Nikolett, haj: Lencsés Dóra

A téli sminkszezonban az ajakfestés sokszínűsége az egyik legkedveltebb téma a sminkmesterek körében. A rúzsok terén tarolnak a szebbnél szebb élénk árnyalatok. A mélybordótól a pipacs-vörösig, a padlizsántól a derűs fuksziáig minden, ami csak szem szájnak ingere megtalálható a színek palettáján. Míg évekig a backstage-ek világában időszakosan csak egyes textúrák voltak trendik, addig idén mindenféle felületi hatás játékban van. Így csak saját ízlésünk és hangulatunk szab határt annak, hogy a szájunkat mattra vagy tükrösre, szatén- vagy glitter fényűre, ombréra vagy kopott hatásúra festjük-e.

Íme, néhány sminktrükk, hogyan is készítsük el divatosan a szájunkat a téli hónapokban!

Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Horváth Petrita – Attractive Models, smink: Bernáth Liliána, haj: Lencsés Dóra

Amennyiben hideg tónusú bőröd van, érdemes a fukszia rúzsszínt választanod. Tegyél primert az ajkadra, hogy kiegyenlítse és még tapadóbbá tegye a felszínt. Válassz egy vastag fedésű, krémes állagú rúzst, majd ecset segítségével kend fel a szádra. A krémes felszín kiválóan tapad, így bele tudod tapasztani a rúzshoz passzoló glittereket, ami idén a nappali sminkekhez is nagyon menő.

Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Balázs Luca, smink: Varga Virág, haj: Lencsés Dóra

Erős karaktert sugároz egy mélybordó rúzs választása. Ehhez a stílushoz a liquid állagú, tartós rúzs a legszerencsésebb. Ez a bársonyos textúra egyszerre matt és enyhén fényes.
Először az applikátorral az ajkad kontúrvonalát rajzold meg úgy, hogy a kupidó ívvel kezded és úgy haladsz a sarkok felé, mintha kiceruzáznád. Amikor meggyőződtél a szimmetriáról, akkor töltsd csak fel az egész felületet.

Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Szonja – Face Model Management, smink: Márton Sára, haj: Lencsés Dóra

Avantgárd hatást érhetsz el, ha ajkadat kopott hatásúra fested. Nulladik lépésként a szájkontúrodat halványan korrektorozd le. Utána a kiválasztott rúzst a szájnyílásodtól indulva kezd el felvinni, majd ahogy kopik az ecsetedről a festék, úgy terítsd szét a szájkontúrod irányába a megmaradt anyagot. Így automatikusan a kontúr fakóbb lesz, mint a száj belseje.

Szöveg: Páll Adrienn, a New School of Makeup Sminkakadémia vezető oktatója

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség

Hogyan csaljunk tavaszi üdeséget az arcunkra? new school of makeup

Hogyan csaljunk tavaszi üdeséget az arcunkra?

Az elmúlt évek legizgalmasabb férfiillatai férfi illat

Az elmúlt évek legizgalmasabb férfiillatai

A legcukibb húsvéti szépségboxok bőrápolás

A legcukibb húsvéti szépségboxok