A legtrendibb csillogó ünnepi sminkek

2019. december 05.
Páll Adrienn, a New School of Makeup Sminkakadémia vezető oktatója ma a leginspirálóbb csillogó partisminkekkel készült nektek.

Ugye neked is tele van a mobilod azokkal a pinekkel, amik képzeleted legextrémebb határait súrolják, amikor divat-lookokról beszélünk? Az ünnepek körüli partiidőszak mindig az év fénypontját jelenti számunkra. Végre van hova kiöltözni és olyan sminkeket, frizurákat csináltatni magunknak, amire egész évben vágytunk. De honnan ered a csillám-őrület, és hogyan érdemes magunkon alkalmazni?

Fotó: Robin Czunderlik, Modell: Kamilla– Face Model Management, Ékszer: Rienne Creations, Smink: Gaál-Varga Tímea– NSM Senior Team, Haj-asszisztens: Nagy Tímea

Már a maja birodalomban ismerték és használták a természetes csillámpalát templomaik díszítésére. Később az ipari dekorációs csillám alapanyagát is ebből vonták ki. Ősi eredetű az üvegcsillám is, amit szintén a mai napig használunk díszítésre. A második világháború után már a biztonságos műanyag fóliából született meg az első ipari csillám, melynek a bőrre fejlesztett változata a kozmetikai csillám lett. Ezeknek az anyagoknak a vágása már gömbölyített széllel történik, így veszélytelen, ha a szembe kerül. Formájuk, méretük és színük teljesen változó lehet, így mindegyik különböző hatást tud létrehozni.

Először a ’60-as évek bártáncosai használták showelemként a csillogást fellépőruháikon, majd a ’70-es évek disco kultúrája bevonzotta ezeket a darabokat a bulizni vágyó nők gardróbjaiba is. A ’80-as években a fényeffekt már nem csak a ruházatban aratott, hanem az alap kozmetikai termékek részévé is vált. Így foglalták el helyüket a csillogó rúzsok, púderek, krémek és hajlakkok is a piacon.

Idén a csillogás, a különböző fényes anyagok, applikációk arcra, hajra, kézre alkalmazása igazán nem ismert határokat. Az alábbi backstage sminkekből úgy érdemes meríteni, ahogy az haute couture ruhák inspirálják a ready to wear fashiont: vegyünk belőlük olyan ötletmintát, ami felizgatja a fantáziánkat, majd kedvenc szépészünk segítségével fűszerezzük be velük az ünnepi lookunkat olyan mértékben, amivel feszengés nélkül jól érezzük magunkat.

Íme néhány csodás fotó, ami – reméljük –  utat mutathat ahhoz, hogyan is menő idén némi plusz csillogást „hozni”, ha a sminketekről van szó.

Fotó: Robin Czunderlik, Modell: Kamilla– Face Model Management, Ékszer: Rienne Creations, Smink: Gaál-Varga Tímea– NSM Senior Team, Haj-asszisztens: Nagy Tímea

Fotó: Robin Czunderlik, Modell: Bella – Visage Model Management, Smink: Németh Gordana– NSM Senior Team, Haj-asszisztens: Nagy Tímea

Fotó: Robin Czunderlik, Modell: Nagy Lili, Smink: Stefán Ági– NSM Senior Team, Haj-asszisztens: Nagy Tímea

Fotó: Robin Czunderlik, Modell: González Tatyána, Smink: Katz Niki– NSM Senior Team, Haj-asszisztens: Nagy Tímea