Hogyan bánj a bőröddel 2020-tól?

2020. január 02.
Mivel már évek óta trend a hibátlan arcbőr, ma ennek eléréséhez lát el minket hasznos újévi ötletekkel Páll Adrienn, a New School of Makeup Sminkakadémia vezető oktatója.

Az újév kezdete mindig hordozza annak a lehetőségét, hogy nagy elhatározásokat hozzunk és új szokások mellett tegyük le a voksunkat. A tudósok szerint agyunk idegpályáiból 21 nap alatt lehet kitörölni nemkívánt rögzüléseket azzal, hogy egyszerűen nem csináljuk tovább őket, és ugyanennyi idő kell ahhoz, hogy új szokások automatizálódjanak az életünkben; csak 21 napig kell tartanunk magunkat hozzájuk. Ha belegondolunk, ez összesen 3 hét az életünkből.

Szépségünk fenntartásához a méregdrága készítmények vásárlása helyett már az is elég, ha arcápolási szokásainkon változtatunk, vagy újakat vezetünk be. A változás akár döbbenetes tud lenni, ezért úgy gondoltam, hogy megosztok veletek egypár olyan praktikát, ami biztosan beválik majd.

Fotó: Kakaan Vivien-VivienNaomi Photography, Modell: Bianca – Icon Model Management, Smink: Páll Adrienn, Haj: Lencsés Dóra

– Akár reggel, akár este nagyon jótékony a bőrnek a hideg és meleg vizes zuhanyzás váltogatása félperces rotációval. Érdemes hideg vízzel kezdeni és hideggel végezni. Majd törölközés után a kezed dörzsölésével melegítsd vissza a testedet és az arcodat. Ez után érdemes csak elkezdeni a kenceficézést.

– A már meglévő arc- és testápoló krémedbe a téli hónapokban keverj kókuszzsírt vagy shea vajat. Ilyenkor a faggyútermelés nem olyan intenzív, így jót tesz, ha természetes zsiradékot táplálsz a bőrödhöz.

– Tedd esti rutinná lefekvés előtt hetente egyszer a bőrradírozást, melyet a legegyszerűbben kávé-zaccból és natúr joghurt keverékéből tudsz előállítani. A koffein és a kávé szemcsék egyszerre pörgetik a vérkeringést és mechanikailag el is távolítják az elhalt hámsejteket. A joghurt pedig kiválóan hidratálja a bőrt.

– Az E-vitamin kapszula nagyon könnyen elérhető, és rendkívül jótékony hatással van akár a bőrbe, akár a hajvégekbe dörzsölve. Amennyiben még intenzívebb hatást szeretnél elérni, érdemes a meglévő arcmaszkjaid bármelyikébe belecsepegtetni.

– Éjszakára a hálódban párologtass levendula-olajas vizet, így elkerülheted a fűtés okozta levegő-szárazságot, a levendulának pedig élvezheted a csodás illatát és nyugtató hatását.

– Budapest a fürdők városa. A külföldiek egy nagy része azért érkezik hozzánk, hogy élvezze a vizeink jótékony hatását. Szervezz barátnőiddel közös szaunázást, ahol a bőröd és a lelked is megújulhat.

Fotó: Robin Czunderlik, Modell: Barbara– Face Model Management, Smink: Krutek Jázmin– NSM Senior Team, Haj: Lencsés Dóra

Szöveg: Páll Adrienn, New School of Makeup