3 YouTuber, akit érdemes követni ökovonalon

2020. január 21.
Három YouTuber, aki nem vásárlásra buzdítja a követőit, hanem a spórolásra és környezettudatos szemléletre. Két angol nyelvű és egy magyar csatornát ajánlunk azok figyelmébe, akiknek olykor jól jön a megerősítés és az inspirálódás a zöld életmód terén.

Madeleine Olivia

A brit YouTube egyik legzöldebb képviselője Madeleine Olivia, aki minimalista, zero waste és vegán témákkal foglalozik, ugyanakkor azt sem rejti véka alá, hogy milyen életet élt az életmódváltása előtt. Nyíltan beszél az egykori vásárlásfüggőségéről, alkoholproblémáiról és az ételekhez fűződő viszonyáról is, ezért nagyon könnyű azonosulni vele azoknak is, akik még a környezettudatos útra való váltás első lépcsőfokait tennék meg. Nagy pirospont, hogy Madeleine egyik legfőbb témája a spórolás és hogy hogyan lehet néhány hozzávalóból finom ételeket készíteni, így biztosan nem lehet azzal vádolni, hogy az ökotudatosság drága és bonyolult.

Jenny Mustard

Jenny a magas minőségű minimalista öltözködés és lakberendezés szakértője, minimalista vegán konyhát vezet és digitális nomád életmódot folytat, emellett a tudatos gyermektelenek táborát erősíti. Antihaul, digitális detox, basic vegán receptek, kapszulagardrób, munka-magánélet egyensúly és még sok más témában is találunk nála rengeteg hasznos információt, ami egy ökotudatos életmódhoz szükséges lehet. A párja, David is YouTuber, közös csatornájuk a The Mustards, ahol mélyebben és hosszabban folytatnak dialógust az életmódjukhoz kapcsolódó elméletibb témákban is.

Vászonzsákoslány

Évi egy vele forgatott Index videónak hála tört be a köztudatba, majd a rengeteg megosztást megért videó sikerén felbuzdulva ő maga is YouTube-karrierbe kezdett. A videóiban a zero waste életforma szinte minden szegmensét érinti, közvetlen stílusának és lendületének hála pedig a tizen- és huszonéves fiatalokhoz hozza közelebb az ökotudatos életmódot. Az egyik kedvencünk a csatornán a tudatos utazással foglalkozó sorozata: Évi és a párja nagyon szeret utazni, azonban a közeli európai célpontokat tömegközlekedve közelítik meg és szemetet sem termelnek az útjaik során, sőt, még egy-egy külföldi zero waste shopban is körbevezetik a követőiket.