Pályagyőztes magyar kozmetikumok az egyik legnagyobb drogéria polcain

2019. június 03.
A dm nemrég termékpályázatot írt ki dmStart! néven. A pályázat eredményeként 2019. májusától fokozatosan 14 hazai vállalat termékei bukkannak fel a drogéria polcain, köztük szépségpiaci szereplők is.

A pályázat célja az volt, hogy felkarolja az újonnan induló magyar vállalkozásokat, és még több izgalmas, innovatív, fenntartható terméket állítson a magyar vásárlók elé. A dmStart! pályázaton nyertes termékek egy része olyan innovatív technológiával készül, amely során nem, vagy kisebb mértékben szennyezik Földünket, mint a hagyományos eljárással készült társaik.

Több termék csomagolása újrahasznosított anyagból készült, vagy visszavezethető a gazdasági körforgásba. De olyan magyar cég is díjazást kapott, ahol, magát a terméket állítják elő újrahasznosított anyagból. A kozmetikai termékek magas minőségű természetes alapanyagokból, többnyire kézzel készített technológiával készülnek. A nyertes vállalatok kivétel nélkül hazai vállalkozások, így a szállítás során sem kerül annyi káros anyag a levegőbe.

A termékek bevezetése folyamatos, de legtöbbjük már most elérhető a dm üzletekben és az online shopban is. A szépség kategóriában egyelőre két indulót találtunk, egyikőjük a sokaknak talán ismerősen csengő Pom Pom natúrkozmetikumok, valamint az egészen zseniális, szakmai hátterű Officina Merta. Ismerkedjetek meg velük!

Természetes összetevők 

A PomPom natúrkozmetikum egy dinamikusan fejlődő magyar kozmetikai márka, amely 2016. szeptembere óta van jelen a natúrkozmetikai termékek piacán. Megálmodója és tulajdonosa Péntek Erika közgazdász, aki édesanyaként ismerkedett meg a természetes bőrápolás világával – lánya ugyanis gyerekkorától fogva ekcémában szenvedett.

A titok a természetben rejlik…

Az Officina Merta egy magyar gyógyszerészek által megálmodott márka, amely a napjainkra feledésbe merült, természetes gyógymódokat csempészi vissza a mindennapi bőrápolásba. Nagymamáink féltve őrzött titkait a legmodernebb eljárásokkal ötvözve olyan kiváló minőségű, natúr és bőrbarát termékek, amelyek napról napra hatékonyan segítenek a bőr természetes szépségének megőrzésében vagy helyreállításában. A márka elkötelezett, hogy minimálisra csökkentse a termékei csomagolásából keletkező hulladékot.

A már forgalmazott szépségmárkákról ezen az oldalon tudhatsz meg többet!

Fotó: Pom Pom, Officina Merta