Best of bathroom #2: állatkísérlet-mentes paletták

2019. október 31.
Best of bathroom sorozatunkban a szépségvilág öko termékeinek legjavát fölözi le nektek ezúttal vendégszerzőként online szerkesztőnk, Bobák Szilvia, saját tapasztalatai alapján. Csupa olyan – új, és már bemutatkozott – szépségzseni kerül itt a polcokra, amelyet jó szívvel ajánlunk.

Ökocikkek szerzőjeként és a környezettudatos életmód elkötelezett híveként a szépségtermék terén is megpróbálok tudatos döntéseket hozni. A legfontosabb elvem természetesen az, hogy minél kevesebb terméket vásárolok, ha mégis, akkor a minőség és a multifunkcionalitás a prioritás, amellett, hogy kizárólag az állatkísérlet-mentes és vegán márkák polcain vásárolok. Öko szépségtémákkal foglalkozó újságíróként nagyon sok természetes alapanyagú termék megfordul a kezeim között, azonban van néhány, mely iránt örök a szerelmem és bátran ajánlom azoknak is őket, akik nem szeretnék a vásárlásukkal támogatni az állatkísérleteket és az állati összetevők használatát.

Ha el szeretnénk kerülni az állatkísérleteket alkalmazó brandeket, akkor a legegyszerűbb, ha ellenőrizzük, hogy az adott márka szerepel-e a PETA vagy a Crueltyfreekitty listáján. Az ezeken a listákon felsorolt márkák mind megkapták a nemzetközi ellenőrző szervezetek logóját, így biztosan kegyetlenségmentesek. Sajnos az, hogy valami cruelty free vagy vegán, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy jó minőségű is. A következő három paletta azonban már régóta a sminkkészletem része és biztosan addig fogom használni őket, amíg csak van bennük!

Inglot Freedom System paletta

Az Inglot megkapta a PETA állatkísérlet-mentességet igazoló pecsétjét, illetve a márka termékeinek nagyon nagy százaléka vegánbarát is. A kedvencem tőlük a Freedom System paletta, mely opcionálisan üveg vagy bambusz kiszerelésben is megvásárolható: ezek nemcsak nagyon szemrevaló, de környezettudatosabb választások is. A paletta érdekessége, hogy a bőrtónusunk és preferenciáink szerint tudunk bele pakolni árnyalatokat: az enyémben egy bronzosító, két pirosító, egy szemöldökpúder és két highlighter kapott helyet. Az egyéni palettába illeszthető termékek mindegyike szuperpigmentált, tartós és természetes árnyalat, illetve a kedvencem, hogy egy-egy terméket nem csak egy helyre tudok viselni, így például a szemöldökpúdert szoktam csontosítóként és szemhéjfestékként is felvinni, a pirosítókat pedig finom tusvonalként vagy szemhéjpúderként is használom, ezzel pedig számos plusz termék vásárlásán tudok spórolni.

The Body Shop Paint in Colour szemhéjpaletta

A The Body Shop szemhéjpalettája az, amelyben minden egyes színhez tartozik nálam egy alkalom. A púderes földárnyalatokat hétköznapokon, a narancsos-bronzos színeket vacsorákon, a sötétbordót és az emerald színt pedig fesztiválokon és bulikban szoktam viselni. Pirospont a márkának azért, hogy pici kiszerelésben tett a palettába minden árnyalatból, mert így ha lejár a paletta szavatossága, kevesebb termék megy kárba. A természetes árnyalatok nyugodtan használhatók highlighterként is,  de alsó szempillasorban is hősiesen megállják a helyüket, ráadásul sokkal puhább hatást keltenek egy szemceruzánál.

Revolution Re-loaded Velvet Rose szemhéjpúder paletta

Jól emlékszem, hogy tinikorom első komolyabb palettája egy Revolution szemhéjpaletta volt, mert ezt olcsón meg tudtam rendelni és gyönyörű árnyalatok voltak minden egyes kiadásban. A Revolution márkára ezért mindig nagy nosztalgiával gondolok, azonban sok más szépséghóborttal ellentétben a Revolution nem távozott az életemből a mai napig sem. Mivel tényleg rengeteg palettájuk jelenik meg időről időre, mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább illőt. Nekem ez most a Velvet Rose, mely mély barnás, aranyos, bordós árnyalataival az ősz színeit varázsolja az arcra. Néhány színt ebből a palettából is szoktam bronzosítóként alkalmazni, de tusecsettel tompa kontúrt is rajzolhatunk velük a szempillatövekhez, sőt, szemöldökigazításhoz is van a palettában egy-két remek árnyalat.