Best of bathroom #1: kényeztető arcolajak

2019. október 18.
Best of bathroom sorozatunkban a szépségvilág termékeinek legjavát fölözi le nektek online szépségszerkesztőnk, Sütő Emese Franciska, saját tapasztalatai alapján. Csupa olyan - új, és már bemutatkozott – szépségzseni kerül itt a polcokra, amelyet jó szívvel ajánlunk.

Közel 7 éve kerültem a Marie Claire magazinhoz, előbb újságírói és online szerkesztői minőségben, de alig pár hónap után hozzám került a lap szépségrovat-vezetése is. Mélyvíz volt a javából – a világ legszuperebb márkáinak krémjeiről, kreatív make-up gigantikusok újdonságairól, izgalmas indie brandek debütáló termékeiről írtam, és persze próbáltam is jelentős részüket.

Olyan anti-aging szérumokkal, lapmaszkokkal tűzdelt, vibráló színű, otthoni géllakkokkal megszórt Kánaán volt ez, amelyben egy perc alatt el lehet tévedni. Még ma, 2018 óta online beauty szerkesztőként és sokéves tapasztalattal a hátam mögött sem könnyű eldönteni az óriási kínálatból, hogy én magam mit emeljek le a hétköznapokban a polcokról.

Persze a választást végül is megkönnyíti, hogy rengeteg izgalmas termék beragad a szürkeállományom #bestofbathroom kulcsszava alá. Ezekből a prémium kategóriás favoritokból kaphattok nálunk hétről-hétre egy kis ízelítőt, a legváltozatosabb felhozatalban, a legszínesebb megközelítésben. Egytől-egyig szívből ajánlott kedvenc következik!”

Illusztráció: Kránicz Dorottya

 

Kicsi, de nagyon üt

Magyarországra idén tavasszal érkezett meg a külföldön nagyot futott BYBI család. Az elsőre kimondhatatlanul hangzó „1% Bakuchiol + Oliva Szkvalén olaj” (4450 Ft, 15 ml) jelenleg is itt áll a fürdőszobapolcomon. Elsőre túltoltam, de aztán rájöttem, hogy itt tényleg nem kell 1-2 cseppnél több (különben olyan lesz az arcom, hogy a városi szmog is lecsúszik róla). Egy kozmetikai kezelés után brutálisan száraz volt az arcom, hámlásnak indult (persze érzékeny, de azért ez nálam csakis téli tünet) nyár közepén, így kiegészítésként kezdtem el a nappali krémembe cseppenteni belőle. 2 nap után helyrehozta, és miután én is finomítottam a dózison, megismerkedtünk, és összebarátkoztunk a textúrával, ma már az alapozómba is teszek belőle. A szuperszáraz bőrt úgy hidratálja, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Bár alapvetően a meglévő éjszakai rutin részeként való használatra ajánlják, bőrszépítéshez, ránctalanításhoz én nem félek nappal is élni vele, álomszépen teljesít a bőr textúrájának megújításában.
Összetevők: 1% Bakuchiololaj és 99% -os szkvalánolaj. A bakuchiol növényi eredetű, 100% -ban természetes A-vitamin – más néven retinol-forrás.

A herbál vonal sztárja

Én 1-2 éve kaptam rá, bár a magyar Adrienne Feller-termékekről sok bennfentes ódákat zeng. Méltán, hiszen olyan alkotott aromaterápia és aromaterápiás szépségtermék, amire itthon nem volt még példa. Az Aminea Aromazen Arcolaj (15 240 Ft, 15 ml) nyugtató, gyulladáscsökkentő és sejtregeneráló hatása soha jobbkor, soha jobb helyre. Letisztult, sikkes (a márka dizájnja épp akkor újult meg) igazi szofisztikált kis darab és illat téren persze azt is érezhetjük, hogy a növényi összetevők orgiája zajlik odabent. Bár nem vagyok rajongója a „gyógynövényes” illatoknak, az Amineával nagyon szépen indult a kapcsolatunk ezen a téren is: jól beszívódott, és ami váratlan volt, a kritikus téli mínuszokban is tényleg odatette magát az arcbőrömön. Szépen bedolgoztam a bőrömbe minden reggel zuhanyzás után (pláne a mániákusan hámló orr, és szemöldök közti részeknél). Kifejezetten puha, egységes lesz tőre a bőrtextúra, láthatóan szerették egymást a rozáceás bőrömmel, ráadásul nagyon gazdaságos darab is. Érdemes kipróbálni!
Összetevők: növényi olajok, illóolajok, virág- és növényi kivonatok, esszenciák, természetes vitaminok és ásványok.

Nagy szerelem

Minden bőrtípusra megfelelő tápláló arcolajként hirdetik, de ennél több. Alapvetően nem szeretem az arcolajokat, pontosabban a textúrával volt nehéz megbarátkoznom. Az első, amibe beleszerettem szépségszerkesztőként, a szintén magyar Omorovicza Tündöklő Arcolaja (34 000 Ft, ml) volt. Tudni akartam, mit tud az a márka, amelyért fél Hollywood rajong, amit Jennifer Aniston kaliberű sztárok olyan boldogan kennek fel magukra, hogy még az interjúkban is külön kitérnek rá, mi magyarok, pedig még mindig nem ismerjük eléggé. Mindez 5 éve volt, azóta egyre többen ismerik a márkát, ami engem az arcolajával megvett, vagyis levett a lábamról. Irtó finom, mimóza illatú, gazdag, de sehol semmi lucskos érzés nem volt, amitől korábban tartottam. Extra gyorsan beszívódik, és tényleg tapinthatóan simítja, táplálja az arcbőrt és a nyakbőrt. Igen, nyakbőrt… (Szerintem mindenképp megéri a plusz egy tenyérnyi bemasszírozást, főleg a téli időszakban – pihe-puha lesz tőle.)
Összetevők: Homoktövis, csipkebogyó és mandula olajjal hidratál, táplálja a bőr lipid rétegét és antioxidáns védelmet nyújt. Bakuchiol: egy természetes, növényi eredetű retinolhoz hasonló vegyület, amely a fokozza a kollagén és elasztin termelődését ezáltal csökkenti a meglévő ráncok mélységét és megelőzi az újak megjelenését. Alaria (Tengeri alga kivonat): egy ehető alga fajta, amely hatékony antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, hatására a bőr rugalmasabb és feszesebb lesz.