Az elmúlt évek legizgalmasabb férfiillatai

2020. április 08.
Sokan párosan „élvezik” a bezártságot a karantén idején, ami hamar egyhangúvá válhat. Azonban az összezártság monotonitását könnyedén megfűszerezheti egy eddig ismeretlen, csábító férfiparfüm. Összeszedtük az elmúlt évek szerintünk kimagaslóan izgalmas férfiillatait.

Egy illat merész lázadóknak Carolina Herreratól

A BAD BOY (25 990 Ft, 50 ml) láthatatlan kiegészítőként képviseli a lázadó férfit, aki maga alakítja sorsát és elveit. Az illat az ígéretek szerint éppoly jellegzetes és kiszámíthatatlan, mint viselőjének mindennapjai. Igazi kaland az érzékek számára: a fekete és fehér bors a bergamott aromájával egybeolvad benne, az elegáns illatjegyeket pedig a cédrusfa és a zsálya hozza bele. Az illat titkát azonban az alapokban lévő tonkabab és kakaóbab rejti.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Fragrantica (@fragranticaofficial) által megosztott bejegyzés, Jún 7., 2019, időpont: 4:44 (PDT időzóna szerint)

Határok és szabályok nélkül

Az önkifejezés végtelen szabadságát ünnepli a CK Everyone (12 600 Ft, 50 ml), ráadásul ez az unisex parfüm minden generációhoz szól. Ideje átlépni a határokat, és felszabadítani valódi énünket – üzeni. A sokoldalú és provokatív illat teljes egészében természetes eredetű hozzávalókból készül, így ez a Calvin Klein első egészen „tiszta” parfümje. Az organikus narancsolaj mellett fellelhető benne a kék tea és a cédrusfa. Az üveg ráadásul újrahasznosítható, és egy viselhető pánttal érkezik.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lips Magazine (@lipsmagazine) által megosztott bejegyzés, Ápr 4., 2020, időpont: 5:20 (PDT időzóna szerint)


A Dior nem mindennapi inspirációja

„Amikor a sivatag égető levegője a hűs éjszakával találkozik, felszabadulnak a legvadabb ösztönök.” Ebből a pillanatból merít inspirációt a Dior Sauvage (35 990 Ft, 60 ml). Az illat rendkívüli frissességét leheletnyi citrus és egyedi bergamott adja – utóbbi a calabriai napsugaraknak köszönhetően gyümölcsösebb és pikánsabb, mint valaha. Mindezt a vanília füstös árnyalata teszi igazán férfiassá.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dior Parfums (@diorparfums) által megosztott bejegyzés, Márc 17., 2020, időpont: 10:42 (PDT időzóna szerint)

Giorgio Armani tengermélyi titkokat rejtő illata

Mintha fejest ugranánk a kristálytiszta óceánba, úgy élednek fel érzékeink a zöld mandarin és a bergamott hatására. Az Acqua di Gió Profondo (23 300 Ft, 40 ml) szívében a rozmaring, a levendula és a ciprusfa tökéletesen egybeolvad, férfias sajátosságát pedig pézsmaillatból nyeri. A parfüm tényleg nem hétköznapi, magánál az illatnál pedig csupán a tengert idéző üveg lehet megnyerőbb az esztétikumra különösen fogékonyak esetében.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Cᴀꜱꜱɪᴀɴᴏ Sɪʟᴠᴀ 🧿 (@perfumart) által megosztott bejegyzés, Jan 24., 2020, időpont: 5:16 (PST időzóna szerint)

Újabb telitalálat a Givenchy-tól

A Givenchy Gentleman családtól már megszokhattuk a kiemelkedő minőséget. Most egy olyan EDP parfümmel (25 990 Ft, 50 ml) rukkolt elő a brand, amelyet átjár a vakmerő vonzerő. Olyan férfi a párod, aki a saját tempójához, ritmusához szereti igazítani az életet? Az élénk és karizmatikus kreáció nagy eséllyel telitalálat lesz nála. A parfümben fás-virágos keletiesség adja meg az alaphangot, benne némi borsos pezsgéssel, szelíd levendulával és virágos jegyekkel.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

INEZFRAGRANCES (@inezfragrances) által megosztott bejegyzés, Okt 28., 2019, időpont: 1:16 (PDT időzóna szerint)

Láttad már?

Erős, mégis érzékeny férfiak kedvence

A tüzes, szenvedélyes és lelkes férfiak, akik nem félnek kimutatni legrejtettebb érzéseiket sem, biztosan magukra találnak a Moschino legújabb illatában, a Toy Boy-ban (49,95 €, 30 ml). A parfüm tulajdonképpen egy izgalmas kincskeresés, a kincs pedig nem más, mint a férfiasság fogalmának újraértelmezése. Fűszeres és édes, akár egy forró csók. Erről az olasz bergamott, a körte, a rózsaszín bors és az indonéz szerecsendió gondoskodik.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Moschino (@moschino) által megosztott bejegyzés, Nov 15., 2019, időpont: 6:17 (PST időzóna szerint)

Titokzatos illat igéző üvegbe rejtve

A Bleu Noir Extreme EDT (20 800 Ft, 50 ml) Narciso Rodriguez Bleu Noir parfümvonalának hiányzó láncszeme, amely egyszerre sejtelmes és erőteljes. A frissítő férfiillat titokzatosságot és vonzerőt kölcsönöz, miközben nem épp hétköznapi magabiztosságról árulkodik. Csípős, hűsítő és élénk: a jól ismert illatot zöld mandarin, bazsalikom és erdős jegyek – atlaszcédrus, ébenfa és citrusfa – élénkítik.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Douglas Parfüméria (@douglasmagyarorszag) által megosztott bejegyzés, Ápr 2., 2020, időpont: 10:28 (PDT időzóna szerint)

Yves Saint Laurent misztikuma

Tiszta, férfias frissesség és kifinomultság kombinációjából született meg az üde, mégis mély tónusú és misztikus illat. Ellentétes erők vonzása – pontosabban ibolya, zsálya és kardamom – teszi a La Nuit de L’Homme EDP (100 ml 35 600 Ft) illatkreációt a férfi legjobb barátjává. A parfüm csábításról, intenzív érzékiségről és titokzatosságról árulkodik. Bárki is viseli, elsöprő vonzerővel vesz le mindenkit a lábáról.

Maga a vihar, és az az utáni csend is
Minden férfi életében vannak felfokozott, nagy lélektani pillanatok, amelyeknek tétje van. Ilyenkor adrenalin fut végig a testén, ami a lehető legjobb teljesítményre ösztönzi, majd még egyszer mély lélegzetet vesz. Az Yves Saint Laurent Y Live Eau de Toilette Intense (71,95 €, 60 ml) parfümje pontosan ezt a bizsergést idézi az alkotók elképzelése szerint. Megtestesítője a férfinak, aki nem fél kockáztatni és sorsfordító döntéseket hozni, aki az adrenalinnak él. Grapefruitos-körtés illatjegyek képviselik a felfűtöttséget, mellette boróka, narancsvirág és borostyán gondoskodnak az izgalmat követő nyugalomról.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ilily (@ilily_perfumeria) által megosztott bejegyzés, Szept 23., 2019, időpont: 11:36 (PDT időzóna szerint)

Ez tényleg szerelem
A Zadig&Voltaire valódi frissességet zárt az üvegcséibe. A This is love for him (47,95 €, 30 ml) érzéki, magával ragadó illatában a bergamott a pezsgésért, a narancsvirág az érzékiségért felel, a szantálfa pedig magához láncol.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The new This is Love for him! A vibrant sensuality, an addictive fragrance. #thisislove #zadigloveforever #zadigfragrances

Zadig&Voltaire Officiel (@zadigetvoltaire) által megosztott bejegyzés, Jan 30., 2020, időpont: 8:33 (PST időzóna szerint)

Olvastad már?

Szöveg: Berberovics Beáta, a Central Médiakadémia hallgatója