Két alapanyagból álló testolaj, amihez szinte biztos, hogy minden van a kamrában is

2020. május 01.
Szupertápláló, vegán, környezetbarát és csomagolásmentes is: ez a testolaj csupán két nagyon egyszerű összetevőből áll, mégis hatékonyan ápolja a legszárazabb bőrt is. 

A karanténidőszakban minden héten szombaton 17 órakor Instagram-élőzünk a hazai ökomozgalmak egy-egy képviselőjével. Szombaton, a live rovat első részében Kiss Csilla Panka ökotudatos sminkmesterrel beszélgettünk. A rovat sajátossága, hogy minden élőt egy-egy praktikus gyakorlati tippel zárunk – az első ilyen ez a karantén alatt is egyszerűen összedobható testolaj-alaprecept volt. Ezt a bázisolajat felhasználhatjuk önmagában, más olajokkal keverve testolajként, de édesmandulaolaj- vagy testvajreceptek alapjául is szolgálhat.

Tápláló DIY testolaj

Hozzávalók:

  • szárított körömvirág vagy kamilla
  • hidegen préselt bio olívaolaj vagy napraforgóolaj
  • tetszőleges nagyságú dunsztos üveg (lehetőleg 2 dl körüli)

1. Töltsük fel a dunsztos üveg kétharmadát a szárított gyógynövénnyel.

2. Öntsük le az olajjal úgy, hogy kitöltse az üveg fennmaradó harmadát is, és ellepje a szárított növényeket.

3. Jól zárjuk rá a tetejét, majd tároljuk melegebb helyen, minimum 2 hétig.

4. Rázzuk fel minden nap, hogy alaposan összekeveredjen az olaj, és ha a növény esetleg felszívta az összeset, akkor bátran töltsunkk rá még plusz olajat!

5. Ha lejárt a minimum két hét, szűrjük le gézpárnán keresztül, de ha nincs otthon géz, egy régi pamutpólót is használhatunk erre a célra. Jól nyomkodjuk ki az olajat a növényekből!

Fotó: Getty Images