5 DIY képeslap, ami még odaér anyák napjára

2020. április 29.
Az idei anyák napja teljesen más lesz, mint az eddigiek, hiszen a koronavírus-járvány miatt elővigyázatosságból csak videohívásban köszönthetjük fel édesanyánkat, de persze küldhetünk neki egy személyre szabott csomagot, saját készítésű képeslappal.

Egy saját készítésű képeslap nem csak iskoláskorunkban volt nagy öröm az édesanyánknak vagy nagymamánknak anyák napjára. Biztos, hogy felnőttkorunkban is ugyanúgy kiteszi a komódra, ráadásul nagy valószínűséggel azóta sokat ügyesedtünk is, így igazán dekoratív, ugyanakkor személyre szóló üzenetet küldhetünk az idei cseppet sem szokványos anyák napjára.

Hímezzünk virágot


Tű és cérna a legtöbbünknél akad otthon, a legegyszerűbb öltésekből pedig csodás virágok rajzolódnak ki. Csupán a fantáziánk szab határt annak, milyen mintát alkotunk. Ráadásul így édesanyánk kedvenc virágát idén képeslapban kaphatja meg, ha már a virágcsokor átadását el kell halasztanunk a fertőzésveszély miatt.

Csak olló és színes papír kell


Ha nem vagyunk túl jártasak a kézműveskedésben, akkor sem kell feladnunk. Csupán színes papírra, ragasztóra és a tenyerünkre van szükség a látványos képeslap elkészítéséhez. Rajzoljuk körbe a tenyerünket a papíron úgy, hogy a kisujj felőli oldal a hajtáson legyen, vágjuk ki a kézformát, és máris megkaptuk a képeslapot. A kinyitható tenyérbe ragasszunk szívet, erre írjuk az anyák napi üzenetünket.

Az örök csipkeminta


Szintén ollóra és két kontrasztos színű papírra van szükségünk a csipkemintás képeslap elkészítéséhez. Ha gyakorlott papírbütykölők vagyunk, és vannak kivágóformáink, sablonjaink, egészen profi képeslapot alkothatunk. Ezek híján sem kell lemondanunk a finom, csipkeszerű képeslapról. Egyszerűen hajtogassuk meg a papírt, vágjunk bele változatos formákat, majd széthúzva megcsodálhatjuk a kész csipkét, amelynek résein átlátszik majd a másik színű papír, amire ráragasztjuk. Ennek belsejébe, vagy másik oldalára írhatjuk az anyák napi köszöntést.

Vízfestékvirágok


Ne féljünk a vízfestéktől sem, ha igazán művészi képeslapot szeretnénk készíteni. Sokkal egyszerűbb, mint elsőre gondolnánk. A lényeg, hogy a virágok közepéről induljunk, és koncentrikusan haladjunk egyre nagyobb és egyre erősebb árnyalatú szirmokat festve.

Betűorigami


Nagyon egyszerű, mégis mutatós hajtogatással lehet kialakítani a betűket a képeslaphoz. Nem kell hozzá nagy origamigyakorlat, mivel csupán néhány hajtásra van szükség ahhoz, hogy kiadja a papír az előlap feliratát.

Olvastad már?

Fotó: Pinterest/Lia Griffith, Instagram