Nem leöblítendő kéztisztító géllel jött ki a La Roche-Posay

2020. május 11.
Ezért természetes, hogy még ebben a kivételes időszakban is számos formában nyújt segítséget, többek között higiéniai és bőrápoló készítmények forgalmazásával, illetve adományozásával azok számára, akiknek leginkább segítségre van szükségük.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a L’Oréal annak érdekében, hogy támogassa az egészségügyi dolgozókat a COVID-19 elleni harcban, mozgósította az „Aktív Kozmetikai Divízió“ részhez tartozó gyárait, amelyek most nagy mennyiségű kéztisztító gélt gyártanak a La Roche-Posay és a Vichy közreműködésével.

A gyárakban nagy iramban készülnek a nem leöblítendő kéztisztító gélek, mostanáig összesen több mint 5 millió kéztisztító gél került le a gyártószalagjaikról. Az egészségügyi személyzetnél a rendszeres és erős kézfertőtlenítés, a védőkesztyű és maszk viselése a bőrt érzékennyé, irritálttá teheti, így a megfelelő napi ápolás elengedhetetlen.

Ezért ebből a kéztisztító gélből és a La Roche-Posay, illetve CeraVe márkák érzékeny bőrre készült dermokozmetikumaiból eddig már mintegy 40 különböző egészségügyi intézménynek adományozott a vállalat Magyarországon. Az adományok révén a frontvonalban dolgozó orvosok és ápolók kéz- és arcápolásához járultunk hozzá.

De lássuk, mitől is olyan különleges az említett gél?

A La Roche-Posay 65% alkoholtartalmú kéztisztító gélje a WHO követelményeinek megfelelő, nem leöblítendő formulájú. Emellett a gél illatmentes, és hidratáló hatású glicerint is tartalmaz, hipoallergén összetételű és bőrgyógyászati ellenőrzés alatt tesztelték. Májustól ráadásul a magyar gyógyszertárakban is elérhető, mégpedig 1199 Ft-os ajánlott fogyasztói áron (100 ml-es kiszerelésben).

Láttad már?

Fotó: Getty Images