Indul az első digitális fodrászfesztivál

2020. május 04.
Hairdressers United néven 24 órás nemzetközi digitális fodrászfesztivált rendez a Henkel Beauty Care Professional. Az első digitális hajfesztivált 2020. május 5-én rendezik meg 19 ország 36 hajművészének „részvételével”.

A fodrásziparral vállalt szolidaritása részeként egy korábban soha nem látott koncepciót keltett életre a cégcsoport azzal, hogy digitális tető alá hozza a szakma legmegbecsültebb szaktekintélyeit. A 24 órás élő eseményen 19 ország 36 hajművészét látják vendégül – mindez pedig 13 különböző időzónát jelent –, hogy megosszák a tapasztalataikat és a kreatív ötleteiket. Az előadások témái többek között az alábbi kérdéseket boncolgatják majd:

• Hajfestési praktikák, beleértve a szőkítő, balayage- és blur-technikákat
• Vágási és styling inspirációk, kitérve a borbélymesterségre is
• Feltűzési technikák, fonástrendek

Olvastad már?

A Hairdressers United azonban több digitális jótékonysági fesztiválnál, a szervezők célja egyúttal a jótékonyság is. „Ebben az embert próbáló időszakban a fodrászoknak és vendégeiknek egyaránt szükségük van a közösség támogatására, amelyet sajnos nem mindenki érez. Ettől a szemlélettől vezérelve döntött úgy a Henkel, hogy megszervezi a Hairdressers United jótékonysági eseményt, amelynek célja, hogy az élő adásokon keresztül adományt gyűjtsön. A bevételt az utolsó forintig visszajuttatjuk a közösségnek, amely összeget kiegészítünk a Henkel és a Fritz Henkel Stiftung támogatásával” – áll a hivatalos közleményükben. A régióknak arra is lehetőségük nyílik, hogy segítsenek eldönteni az adományok helyét, legyen szó akár egy szűkölködő ipari szervezetről, a Vöröskeresztről vagy a United Waysről.

Mivel a történelemben korábban nem volt példa hasonló eseményre, a fesztivál célja egyúttal az is, hogy új GUINNESS WORLD RECORDS™ világrekordot állítson fel 2020. május 5-én a „leghosszabb interneten keresztül sugárzott, online fodrászszeminárium” kategóriában.

Ingyenes Hairdressers United Digitális Fesztivál: Hol és mikor?

A Hairdressers United a világ legnagyobb online jótékonysági fodrászfesztiválja, amelynek célja, hogy kreatív inspirációval lássa el a szakembereket, és támogassa az iparágat ebben a nehéz helyzetben.

A 24 órás eseménynek a közösségi média ad otthont, az eseményt az Instagramon és a Facebookon közvetítik a YouTube segítségével (a fenti videóra kattintva a 5-én reggel 8-kor, vagy a rendezvény ideje alatt), ahol kreatív tartalmat is biztosítanak az élő adások közötti rövid szünetekben. Minden művész egy 45 perces adással jelentkezik, amelyben a szakterületükről hoznak egy kis ízelítőt. Az előadások során további adatokat osztanak meg a támogatás és a világrekord-kísérlet menetéről. A résztvevők természetesen kérdéseiket is feltehetik a kérdezz-felelek session során.

Láttad már?