3 iszapos szépítő kedvenc

2020. július 02.
Június 29-én tartották az iszap világnapját, ennek kapcsán pedig úgy döntöttünk, összeválogatunk egy olyan iszapos szépítő triót, amelyek mindegyike nagyot alkot a maga terén.

A nemzetközi iszap napot alig 3 napja ülték meg az iszaprajongók, ennek örömére pedig mi is kitérünk a szépség világában jelentett szerepére. Mindezt 3 termék, illetve kollekció képében olyan példát állítva, amely miatt könnyen mi is az iszapfanok táborát erősíthetjük majd!


Magyar gyógyiszap

A gyógyiszapos termékek ereje abban rejlik, hogy méregtelenítik a bőrt, eltávolítják a szennyeződéseket, mélyen tisztítanak, szabályozzák a faggyútermelést, megakadályozzák a pattanások kialakulását, megnyugtatják az irritált bőrt, fenntartják a bőr egészséges lipid védőrétegét, és hidratálják a bőrt. Erre a sokrétű „hatáskörre” építi az Omorovicza az Iszap Kollekciójának termékeit. A gazdag és időtlen összetevőkről ismert magyar gyógyiszap tényleg nagy ikon nemzetközi szinten is e téren… A Magyarország délnyugati részén található Hévízi-tó Európa legnagyobb termálvizes gyógytava, medrét pedig egyedülálló, 7 méter vastag fekete gyógyiszap borítja. Ez a különleges iszap, a magyar gyógyiszap több,mint 20 000 éve tölti meg a medret, és újul meg folyamatosan.

Az ásványi anyagokban, nyomelemekben és különböző jótékony hatású savakban gazdag iszap egészségmegőrző ereje már évezredek óta ismert, és szerencsére szépen beépült már a bőrápolásba, ezen belül a magyar márka speciális kollekciójába is. De lássuk, milyen formában is?

Egy alapanyag, négy formula

A négyelemes kollekció egészen széles skálán mozog, helyet kapott benne egy Bőrmegújító arcradír, (hámlasztó hatású, amely megújítja és ragyogóvá varázsolja a fakó arcbőrt), egy Tisztító iszapmaszk (méregtelenítő hatású, mélyen tisztítja az eltömődött pórusokat és az olajos bőrt), egy Termál tisztító balzsam (szépen eltávolít minden szennyeződést és sminket, de közben a bőrünk puha és hidratált marad), valamint egy Revitalizáló fejbőrmaszk (lényegében egy olyan hajmosás előtti kezelés, amely felfrissíti és méregteleníti a fejbőrt).

A bőrbarát termékekre vadászóknak
A zöld termékek frontján szintén nincs hiány iszapos termékekből. E téren nekünk nagy kedvencünk a Yamuna remek bőrradírozó iszapszappanja, aminek fő összetevőeleme és egyben vonzereje szintén a Hévíz térségi gyógyiszap. A hidegen sajtolt növényi szappan tényleg szinte új életre kelti a bőrt, regenerál, ráadásul teszi mindezt az arc és a test területén is. Használhatjuk zuhanyzásnál, fürdésnél – utóbbihoz pedig akár 2-3 evőkanálnyi gyógyiszapos fürdősót is adhatunk, szintén a márka iszapos felhozatalából.

Egyenesen a Holt-tengerből

De hogy ne csak hazai vizeken evezzünk, következzen egy izraeli kedvenc, mégpedig a test szépítését, hidratálást megcélozva. Az AHAVA híres Osmoter-komplexét (tényleg ultraintenzív) tartalmazó Dermud intenzíven tápláló testkrém Holt-tengeri kivonattal dúsított, ásványokban gazdag formuláját akkor válasszuk, ha száraz és érzékeny bőrre keresünk egy hatékony „jó barátot” az ásványi iszapos indulók között. Holt-tengeri iszap, aloe vera és vitaminok segítségével alkot nagyot a bőrünkön, vagyis intenzíven hidratálja és regenerálja a száraz, húzódó, irritációra hajlamos bőrt. Nyárra egyszerűen zseniális választás.

Olvastad már?