A nyár legizgalmasabb fejbőr-frissítőjét teszi elénk az Omorovicza

2020. május 25.
A Budapest termálvizeinek erejére építő Omorovicza olyan hollywoodi hírességek kedvence, mint Gwyneth Paltrow és Mila Kunis. A cult márka most egy különleges termékkel indítja a nyarat, mégpedig ezúttal nem a bőrápolás, hanem a fejbőrápolás terén domborítva nagyot.

A magyar kötődésű luxusmárka nevének említésekor mindig van bennünk egy kis megnövekedett büszkeségfaktor, de most tényleg mindenféle elfogultság nélkül mondhatjuk, hogy nagyon innovatív nyári újdonsággal jöttek ki. A bőr-, test- és hajápolás mesterhármasa mellett valahogy sokszor eltűnik a fejbőr egészségének fontossága, ennek az állapotnak pedig az Omorovicza már tavaly végett vetett.

A szépségápolásban viszonylag mostohagyereknek, ha nem is szűz terepnek számító skalp területét vették nagyító alá, és piacra dobták a Revitalizáló fejbőrmaszkjukat (20 000 Ft, 200 ml) ami lényegében egy hajmosás előtti kezelés: a magyar iszap erejével frissíti és méregteleníti a fejbőrt, mindemellett egészségesebbé teszi a hajat is. Helyett kapott benne a hűsítő mentol és kámfor is, amelyek azonnal enyhítik a fejbőr irritációját és viszketését, a szalicilsav pedig gyengéd hámlasztóként eltávolítja az elhalt hámsejteket, és megtisztítja az elzáródott hajhagymákat. Itt még nem állt meg a történet: a maszkban lévő tápláló olajok segítenek a fejbőr hidratáltságának helyreállításában, így a haj rugalmas, puha, és selymes lesz. Egy szó mint száz, a termék akkor nagyot szólt, és úgy tűnik, jó egy év elteltével itt a folytatás is.

Skalpápolás 2.0

A márka abból kiindulva, hogy a fejbőr egészségének megőrzése ugyanolyan fontos, mint az egész test bőrápolása, bemutatta második fejbőrápoló termékét, mégpedig Omorovicza Fejbőr Frissítő (26 000 Ft) néven. A megszokott elegáns csomagolást kapó szérumot egy cseppentős, könnyen adagolható kiszerelésbe rejtették, ami pedig a formulát illeti. Itt is magasra tették a lécet.

A formula – amelyet érdemes két hajmosás közt bevetnünk – nem ragad, segít felszívni a felesleges olajat a hajtöveknél, a benne található szalicilsav pedig gyengéden hámlaszt, ezáltal eltávolítja a hajápoló és hajformázó termékek maradványait, és szabaddá teszi a hajtüszőket. A mentol és a kámfor megszüntetik az irritációt, a tonik további összetevői pedig védelmet nyújtanak a káros környezeti hatásokkal szemben, és növelik a fejbőr hidratáltságát, ezzel kellemes érzést biztosítva. A fejbőrünk visszanyeri egészségét, a hajunk pedig láthatóan frissebb lesz.

Olvastad már?

Fotó: Getty Images