3 pofonegyszerű, lábszépítő bőrradír otthonra

2020. július 07.
A nyári időszakban szinte lehetetlen huzamosabb ideig rejtegetni a lábainkat, érdemes hát házi praktikákkal is tenni a szebb, tisztább és egészségesebb bőrképért a lábfejen. Könnyen elkészíthető és bevethető, természetes házi lábradírokkal tényleg nagyon szép eredményeket érhetünk el!


A jótékony edzőcipők, zárt magas sarkúk és egyéb, sokat takaró lábbelik ideje lejárt, itt van a szandálok, tangapapucsok csúcsszezonja, amikorra a legtöbben szeretnénk a legjobb formában látni a lábfejünket. A meleg időjárásban fontos is, hogy hagyjuk lélegezni a bőrünket, de vajon mihez kezdjünk a száraz, repedező, esetleg kicsit elhanyagolt területekkel a lábfejünkön? Ha a bolti bőrradírozó megoldások helyett valamilyen praktikus, olcsó, ráadásul természetes alternatívát keresünk, rengeteg mix közül választhatunk, attól függően, éppen mi található meg az otthoni konyhai felhozatalban.

Kávézacc és kókuszolaj

Keverjünk össze némi maradék kávézaccot vagy akár kávét kókuszolajjal. Az így kapott mixet vigyük fel a lábfejünkre, masszírozzuk jól bele, majd meleg vízzel öblítsük le a sima és ragyogó lábfejért. A kávé remek megoldás a bőrkeményedés kezelésére, igaz, az sem mellékes, hogy nagyon szép, természetes ragyogást kap a lábunk bőre tőle. A repedezett részekkel a kókuszdióolaj veszi fel a kesztyűt, amely felgyorsítja a gyógyulást.

Barnacukros csoda

Ehhez a 3 indulós recepthez nem kell más, mint egy kis barnacukor, olívaolaj és szódabikarbóna. Tudjuk, hogy a barnacukor nagy ikon a testradír alapanyagok között, nem véletlenül. Keverjük össze az alapanyagokat, dolgozzuk bele a lábfej bőrébe. Az olívaolaj segít megtartani a bőrünk nedvességét, és ragyogó bőrképet képez. Hagyjuk hatni egy kicsit a keveréket a lábunkon, majd jöhet az alapos lemosás.

Az aloe erejével

Az aloe vera jolly joker e téren is. Antibakteriális és gyulladáscsökkentő csoda, amely segíti a gyógyulást és táplálja is egyúttal a láb bőrét. Mindezt némi mézzel tudjuk fokozni, ami pedig a bőr nedvesítésében segít. Adjunk egy evőkanál mézet némi aloe vera gélhez, de a duó hatékonyságát fokozhatjuk egy kis kámforolajjal is. Utóbbi segít az elhalt bőrsejtek eltávolításában és a bőrkiütések kezelésében. Ezt a pasztát akár egy kis fürdősóval is durvábbá tehetjük a dörzshatás érdekében. Ha átdörzsöltük vele az érintett területeket, alaposan mossuk le langyos vízzel.

Láttad már?

Fotó: Unsplash