Macskaszőrre hajazó műszemöldök tubusba zárva

2020. augusztus 13.
Nem újdonság, hogy a szemöldök kiemelt szerepet kap az utóbbi években a sminkek világában. A szemöldöksablonok, tartós festékek, gélek és kefék nyomában felbukkantak a zselébe ágyazott, ideiglenes műszemöldökök is.

A szemöldöktrendek szinte folyamatosan változnak az évtizedekkel, de az biztos, hogy az utóbbi években a cérnavékony szemöldöknél kevés kellemetlenebb van. Hódítanak a szinte bozontos, természetes fazonok – mégpedig hosszú évek óta. Sajnos nem mindenkit áldott meg a természet komoly mennyiségű szemöldökszőrzettel, és olyan is akad, aki az évek során túlszedte az akkori divatnak megfelelően.

Azoknak, akik nem tudnak megbarátkozni a szemöldöktetoválás gondolatával, kismillió lehetőségük van optikailag dúsítani szemöldöküket. Természetesen mindegyik mellett és ellen szólnak érvek, de a leggyakoribb megoldások az utóbbi években – az időigényes szemöldökceruza mellett – a sablonnal ellátott szemöldökformázó porok és a színezett szemöldökkefék. Az innovációk terén felbukkant ugyanakkor egy meglehetően izgalmas, de kicsit bizarr termék is. A szemöldökdúsító gél valóságos cunamiként tarolta le a nemzetközi szépségbloggerszcénát, jó és rossz véleményeket, visszajelzéseket egyaránt hagyva maga után.

Láttad már?

 

A K-Beauty brand Reallyyy „csodaszere” lényegében apró, macskaszőrre hajazó szálakkal ígér dúsítást. Az apró kis tubusban helyet kapó, ecsettel ellátott, levegőre megkötő zselé először a koreai Vogue Instagram-oldalán debütált, majd végigsöpört a YouTube-erek és Instagram-influenszerek profilján is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

VOGUE KOREA (@voguekorea) által megosztott bejegyzés, Dec 16., 2017, időpont: 5:58 (PST időzóna szerint)

Tény, hogy rafinált megoldás a kopasz foltok eltüntetésére a szemöldökben, de a tesztvideók és tutorialok képkockái alapján a férfi hajnyírásból visszamaradt tüskés szálakra emlékeztető pótszemöldök nem minden esetben tűnik éppen természetes megoldásnak a végeredményt nézve.

A gélbe ágyazott szálakat az ecsettel tudjuk felvinni, bár úgy tűnik, rendezni nem nagyon lehet őket. A zselé ugyanis hamar megköt (vízállóra), és bár kefével kicsit igazíthatjuk, ám a szerteszét ágazó szálak utólagos rendezésére nincs lehetőség. De türelemmel és némi kézügyességgel a tapasztalat szerint nagyon szép, bozontos hatású megoldásokat ki lehet hozni belőle. Mutatunk is pár tesztvideót, hogy magatok dönthessétek el, hogy csak egy bizarr K-Beauty-őrület, vagy hasznos szépségpraktika a műszemöldök zselé…

 

Olvass tovább!