A szemöldök csípkedése helyettesíti a botoxot

2019. június 23.
A különféle vitaminoktól a szépészeti beavatkozásig bármire képesek vagyunk, csak hogy évtizedeket letagadhassunk korunkból. A szemöldök csípkedése a legújabb őrület, ami nem csak kevésbé fájdalmas, mint a botoxolás, de állítólag legalább annyira hatékony is.

Az örök fiatalság receptjét keresi mindenki, különösen ha a bőrről van szó. Bár nem létezik egyelőre olyan kezelés, amivel egyszeriben húsz évvel fiatalabbnak tűnik majd arcunk, számos olyan módszert talált már ki a tudomány, köztük a szemöldök csípkedését, ami lassítja az öregedés folyamatát, így a bőr ragyogóbbnak, fiatalabbnak tűnik.

Vitamintól a botoxig
Ezek közül az egyik az A-vitamin, más néven retinol-kúra, melyet jelenleg a leghatékonyabb vitaminkúrának tartanak. A kezelés növeli a bőr kollagéntermelését, így segít a bőr rugalmasságának és teltségének helyreállításában, megőrzésében. A másik legelterjedtebb fegyver az öregedés ellen a botox. Ezt használják a már meglévő ráncok elsimítására, de megelőzésre is, ám fájdalmas és költséges eljárás, ráadásul rendszeresen ismételni kell, hiszen csak átmeneti a hatása. A legújabb őrület pedig a szemöldök csípkedése, ami hihetetlen gyorsasággal hódít, hiszen nem csak fájdalommentes, de úgy tűnik, működik is.


Indiai szemöldökmasszázs
A különböző szemöldökkezelésekkel szemben a szemöldökcsipkedés tulajdonképpen egy masszázs, mellyel ezúttal nem a sajgó izmokat kezelik, hanem a kulcsfontosságú nyomáspontokat célozzák meg a szem és a szemöldök környékén. A masszázs során a nyirokkeringés serkentésével csökken a szem körüli puffadás és a keringés javulásának köszönhetően fiatalodik a bőr. A módszer nem új találmány, az indiai ajurvédikus gyógyításban már évszázadok óta használják, így azt sem lehet mondani, hogy nem állta ki az idő próbáját.

Forrás: Good Housekeeping
Fotó: Unsplash