Olajterápia: gyógyír a töredezett hajvégeknek

2020. augusztus 14.
A nyári időjárás – a klór és a sok napsütés –, de a sok formázás is eléggé megviseli a hajat, így nagyon jól jön ilyenkor egy turbótöltés. Míg régebben sokan félve próbálkoztak olajokkal, mert sok esetben elnehezítették a hajat, ma már biztonsággal tudjuk ezeket az új generációs szépítőket ajánlani.

A száraz hajvégekre azonnali megoldást nyújt, ha tápláló olajjal regeneráljuk. És bár ezt sokan tudjuk is, mégis lehet bennünk egy kis félsz a zsíros utóhatást tekintve. Pedig ezek az új generációs hajolajak már nem hogy nem nehezítik el a hajat, táplálják, ápolják, sőt sokszor még a hővédelmet is biztosítják neki.

Ha fontos számunkra, hogy tiszta kozmetikumokat vásároljunk, az összetevőknél szűrjük ki a parabén-, és szilikonszármazékokat, de szerencsére erre is már elég sok márka odafigyel. A hajvégápolásra a legjobb olajak között az argán-, a jojoba-, és az avokádó olajat említhetjük, de érdemes kísérletezgetni a termékekkel és felhasználási móddal is, hogy tényleg a számunkra tökéletes kombinációt találjuk meg.

hajolaj-apolt-hajvegek

Hogyan használjuk

  1. Bekenhetjük vele hajmosás előtt is a hajat, ilyenkor a még száraz hajra vigyük fel a terméket. Hagyjuk hatni egy 30 percet, majd végezzük el a szokásos hajmosási rituálénkat.
  2. Keverhetjük a balzsamba is, így kondicionáljuk, viszont mivel ebben az esetben is kimossuk a hajból a balzsammal együtt, biztosan nem fogja túlterhelni a hajat – még ha erre érzékenyebb is.
  3. Persze használhatjuk kimosást nem igénylő balzsam helyett is. Ilyenkor a tiszta, törölközőszáraz hajra tegyünk belőle pár cseppet, és hagyjuk, hogy a hajunk beszívja a tápláló nedűt. Ha hővédelemmel ellátott terméket választunk, két legyet üthetünk egy csapásra.
  4. Amennyiben egyáltalán nem hajlamos a hajunk zsírosodásra, sőt, már-már túl száraznak ítéljük meg, szárítás után is belesimíthatunk egy-két csepp olajat a hajba. Ezzel fényt is adunk neki, plusz a szálló tincseket is eltüntethetjük vele.

Olvastad már? 

Kedvenc kis üdvöskéink

Lee Stafford Argan Oil Nourishing Miracle Oil

arganoiloilandleestafford

Könnyű, ugyanakkor táplál és élénkíti a hajat. Erősíti az elvékonyodott, károsodott hajvégeket. Az argánolaj E-vitamint is tartalmaz, amely pótolja a haj elveszett lipidtartalmát is – segít újjáépíteni, regenerálni a hajszerkezetet.

Authentic Beauty Concept Indulging Fluid Oil

abc_indulging_fluid_oil

Ez a parabénektől és szilikontól mentes hajápoló puhává varázsolja a kiszáradt tincseket, kellemes fényt kölcsönöz a hajnak és még hővédelmet is biztosít neki. Bármilyen hajtípuson alkalmazható.

Yamuna Karibi dinnyefa hajvégápoló olaj

hajvegapolo_karibidinnye_a_x5100_1_x_1Egzotikus, fűszeres illata egy különleges szépségkezeléssel is felér, miközben hatékonyan ápolja az igénybe vett, károsodott hajvégeket. Ráadásul telis-tele van olyan természetes és jótékony összetevővel, mint a mandula-, a makadámia- vagy az olívaolaj.

Fotó: Getty images, Marie Claire-archívum