5 szépítő titok, amiért a mézet szeretheted

2020. szeptember 14.
Az aranyló csodaszer a szépségmárkák egyik kedvenc alapanyagának számít, nem véletlenül. Természetes gyógyító hatásai közé tartoznak antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságai is.

ARCMASZK
A nyers méz hidratálja, puhítja a bőrt, mert a benne található cukor természetes nedvesítő, amely növeli az arcbőr víztartalmát, és ezáltal csökkenti a szárazságát. Ehhez közvetlenül az arcbőrre kell nyers mézet felkenned, és 20 perc hatóidő után lemosnod.

Próbáld ki te is!

GYENGÉD HÁMLASZTÓ
A nyers méz kikristályosodása után remek archámlasztó, hiszen hozzátapadnak az elöregedett bőrdarabok, amiket aztán könnyen le lehet dörzsölni. Mivel antibakteriális hatású is, ezért mindennapos használatra is ideális. Kicsit melegítsd fel a kezedben a nyers, szemcsés mézet, majd kend fel. Néhány perc hatóidő után egy nedves, puha törölközővel dörzsöld le.

PUHÍTJA A KÖRÖM BŐRÉT
A mézet még a köröm bőrének ápolására is használhatod: kenj a körmeid tövébe egy keveset a nyers mézből, majd 15 perc hatóidő után mosd le.

HAJKONDICIONÁLÓ
Mivel a méz természetes hidratáló, ezért hajad ápolására is alkalmas lehet mint kondicionáló. Ehhez negyed csésze nyers mézet kell elkeverned meleg vízben, majd ezt eloszlatni a hajadon. Hagyd hatni pár percet, majd alaposan öblítsd ki.

Tudj meg többet a mézről!

AJAKBALZSAM
Ha ajkaid kirepedezésre hajlamosak, akkor használj mézet erre a problémára is! Ehhez a nyers mézet kend közvetlenül az ajkaidra, majd néhány perc után finoman mosd le.

Bónusz tipp:
Arra figyelj, hogy a macis dobozos méz azért nem fogja megoldani az összes bőrproblémádat, hiszen a nyers, pasztőrözetlen állapotú mézet tudod a leghatékonyabban felhasználni.

Ha kíváncsi vagy 2 további mézes tippre, kattints ide!

Fotó: Unspalsh