Mézes-élesztős házi maszk problémás bőrre

2019. október 29.
A méz tényleg jó barátnak bizonyul a téli időszakban, és nem csak a fájó torok, és a zamatos gyümölcsteák ízesítőjeként. Lássuk, milyen szuper és egyszerű maszkot készíthetünk a segítségével otthon.

A méz antibakteriális erejét nagyra értékelik a szépségiparban is, így nem csoda, hogy rengeteg termékben találhatjuk meg összetevőként. Mi most egy olyan receptet mutatunk meg nektek, amely segítségével az aknés, problémás bőrre készíthettek szupertápláló, de egyszerű otthoni maszkot.

Otthoni szépségwellness

A mutatvány ráadásul nem túl bonyolult, hiszen az összetevők nagy részét a konyhából varázsolhatjuk elő, legalábbis, ha tartunk otthon étkezési élesztőt. Utóbbi szintén ismerős lehet sokaknak a pattanásokkal folytatott, természetes alapanyagok segítségével űzött harcban. Tele van B-vitaminnal, amely nyugtatja a bőr felső hámrétegét, és kiváló segítség lehet a menstruáció előtt jelentkező pattanások esetében is.

Tipp: Természetesen a maszk alapja maga a méz, így érdemes jó minőségű, tiszta alapanyaggal dolgozni.

Lépések:

1. Felforralunk egy csésze kamillateát, amelyet két filterrel elkészítünk, és hagyunk teljesen kihűlni.
2. Egy evőkanál mézet, lehetőleg manuka mézet, keverjünk össze egy kis tálban egy teáskanálnyi élesztővel.
3. Adjunk annyi kamillateát hozzá, hogy egy olyan vastagabb állagú krémet kapjunk, amelyet még mindig könnyedén el tudunk oszlatni a bőrfelszínünkön.
4. Vigyük fel vékony rétegben a már megtisztított arcbőrünkre, és hagyjuk 20 percig hatni.
5. Végezetül pedig jöhet az alapos öblítés, majd a gyengéd szárítás. Utána érdemes kifejezetten problémás bőrre való krémmel hidratálni.

Fotó: Getty Images