Ez a módszer biztonságos, és a botoxnál is hatásosabb

2020. október 30.
A jól ismert, hagyományos töltőanyagok mellett sorra bukkannak fel olyan készítmények az orvosesztétika területén, amelyek forradalmi újdonságnak számítanak. Ilyen a Profhilo is, ami a bőr egyfajta biológiai átstrukturáló funkciójával tűnik ki az egyéb, hialuronsavat tartalmazó termékek közül – mondja dr. Parrák Zita orvosesztétikai specialista.

Ha a bőr megfiatalításáról és a ráncok eltüntetéséről beszélünk, sokaknak máig a botox ugrik be elsőként, pedig egyre több készítmény hódít a szépségápolás világában. A Profhilo célja szintén a bőr feszesítése és a ráncok számának csökkentése, de a két anyag merőben eltér egymástól. „A készítmények hatóanyaga más, és különböző célokra is szolgálnak. A botox az izmokat ellazítva csökkenti a ráncok kialakulását, a Profhiloban magas koncentrációban lévő hialuronsav pedig egyrészt feszesít, másrészt pedig fokozza a bőr természetes kollagéntermelését és megújulását” – mondja a szakember, hozzátéve, hogy ezt bio-remodelingnek nevezik.

botox-helyett-szepseg
A különleges hialuronsav-vegyület azért is kiváló választás, mert nem károsítja a bőr szövetét, így az egyik legmagasabb biztonsági besorolással rendelkezik. Minden előretöltött fecskendőt óvatosan kell beinjektálni a bőr alá, minimalizálva ezzel a szövetek feszülését és irritációját. „A Profhilo injekciókat az arcon úgynevezett bio-esztétikai pontokba (BAP) adják be. Ezek a pontok olyan anatómiai struktúrával rendelkeznek, hogy az ide beadott hialuronsavas töltőanyag folyamatosan a bőr alatt diffundálva, az arc szinte teljes felületén szétterjed. Ez azt eredményezi, hogy jóval kevesebb fecskendővel, szúrással, és ezáltal kevesebb kellemetlenséggel lehet maximális eredményt elérni” – avat be a részletekbe az orvos-esztétikai specialista.

A BAP-módszer alapján az arcon oldalanként öt-öt meghatározott pontban fecskendezik be a Prophilot, ami mindössze néhány percet vesz igénybe, akár egy ebédszünet ideje alatt elvégezhető a beavatkozás. A készítmény különlegessége, hogy biztonságosan alkalmazható a test egész területén: az arc, a nyak és a kéz, a felkarok, a has és a térd területén is szép eredményeket produkál.
A BAP-módszer fokozatosan, akár egy hónapon belül jelentősen javítja a bőr minőségét, teljes hatása pedig két hónap után alakul ki. A szakember elmondása szerint ekkorra a hialuronsav végül teljesen lebomlik, és biztonságosan felszívódik a bőr minden rétegébe.

Fotó: Getty Images
Forrás
: New Beauty Anti-aging és Orvos-Esztétikai Központ, purecom

Olvass tovább!