A hírességek könyörögnek a plasztikai műtétért a karantén alatt

2020. május 27.
New York egyik legmenőbb plasztikai sebésze dr. Steven Levine. Leginkább a természetes hatású ráncfelvarrásairól és mellnagyobbításairól ismert. Páciensei között tudhat sok ismert színésznőt, szupermodellt és hírességet. A Cutnak beszélt arról, milyen megkeresésekkel fordulnak hozzá kliensei a kijárási korlátozások alatt.

„Bár a feleségemmel és a gyerekeimmel a városon kívül vonultunk izolációba, sokkolóan elfoglalt vagyok. Egész nap virtuális konzultációkat tartok” – mondta dr. Steven Levine plasztikai sebész a Cutnak, akit híres páciensei közül sokan most szeretnének rávenni arra, hogy végezze el rajtuk a ráncfelvarrást, zsírleszívást, mellnagyobbítást – most, hogy probléma nélkül elbújhatnak a kíváncsi szemek elől a koronavírus-járvány apropóján. „A válaszom sajnálatos módon minden esetben nem, vagy nem most.”


Vannak napok, amikor a sebész saját állítása szerint csodálatos, hétköznapi embereknek segíthet, akik valami számukra igazán fontos problémával fordulnak hozzá. Más napokon a végtelen pénz és őrült kívánságlista metszéspontjával találkozik. „A legtöbb napon mindkettőből jut egy kicsi” – mondta dr. Levine.

Őrült kívánságokból a járvány előtt sem volt hiány

Mielőtt kitört volna a koronavírus-járvány, a leggyakoribb kérés, amellyel a plasztikai sebészhez fordultak, az volt, hogy egész nap ne legyen másik páciense az orvosnak rajtuk kívül, akár ki is fizetik az így kieső műtétek árát. Sokan kérték a rendelő dolgozóitól, hogy titoktartási nyilatkozatot írjanak alá. De az sem volt ritka, hogy a frissen operált beteg arra kérte orvosát, töltse az otthonában az éjszakát, hogy biztosan ne adódjon semmilyen komplikációt. A leghíresebb kliensek a beavatkozások utáni ellenőrzéseket is szívesebben ejtették meg saját házukban, hogy ne kelljen személyesen felbukkanniuk a rendelőben (így csökkentve az esélyét annak, hogy a paparazzók lencsevégre kapják őket a plasztikai sebészhez érkezőben vagy onnan távozóban).

Olvastad már?

„Ez rengeteg pluszidőt és -figyelmet igényelt tőlem, ám ha lehetett, eleget tettem ezeknek a kívánságoknak. Átlagosan 20 extra órát töltöttem azzal, hogy a hírességekhez személyesen mentem el a vizitet megejteni. Óradíjam van, amit minden esetben kiszámláztam, ők pedig örömmel fizettek ki.”

A koronavírus nyomán megszaporodtak a felkérések

A koronavírus-járvány és a kijárási korlátozások bevezetése óta a plasztikai sebész szerint nemcsak megszaporodtak a hívások, de sokkal sürgetőbbé is váltak. „Szinte minden virtuális konzultáció azzal a kérdéssel végződik, milyen gyorsan tudom megcsinálni ezt vagy azt a beavatkozást?”

A hírességek szeretnék kihasználni a járvány miatti leállást a forgatásokban, és azt, hogy feltűnés nélkül elbújhatnak a kíváncsi szemek elől.

Ez tökéletes időszaknak tűnik a felépülésre egy ráncfelvarrásból például, amit két hét fekvés követ (a mellnagyobbítás után csupán pár napos pihenés szükséges).

A videóohívások tehetnek az igények növekedéséről?

Úgy vélem, az arc-, nyak-, szem- és orrkorrekciókra azért nőtt meg ilyen mértékben az igény, mert az emberek rengeteg időt töltenek a videohívásokkal, így szinte egész nap elemezgetik a saját arcukat, minden szögből. És rossz szög mindenkinél van. Mindenki készít rossz fotót magáról. Ám sokan ezt nem szeretik hallani, látni. Nem ítélkezem felettük, ha úgy érezzük, jól nézünk ki, jobban is érezzük magunkat” – magyarázta dr. Levine.

A rendkívül sikeres emberek ugyanakkor megszokták, hogy megkapják, amit akarnak, amikor akarják. Így működött eddig az életük.

„Egy nagyon híres előadóművész az Upper East Side-on lévő irodámba akart jönni mindenáron, hogy megcsináljam az arcát, minél hamarabb. A szokásos óradíjam négyszeresét ajánlotta készpénzben, és azt mondta, az ügyvédjénél letétbe helyez egy nyilatkozatot, hogy soha, senkinek nem árulja el, hogy megcsináltam. Azt mondtam neki, hogy bármennyire is szeretném, nemet kell mondanom.” Hogy elmegy-e másik sebészhez?

Az orvosi egyetemen azt tanították, hogy a legnagyobb bajba akkor kerülhet egy orvos, ha szívességet tesz a páciensének. Például ha a járván-helyzetben valakinek az orrplasztikáját „szükséges műtétnek” nyilvánítjuk – szívességként, mert miért ne? –, majd a páciens egyre többet és többet akar ingyen, könnyen az ügyvédemnél landolhat a zsarolólevél. A tanulság: ne hazudj és ne tegyél olyat, ami nem etikus.

Dr. Levine szerint nem valószínű. Bár megengedhetné magának, hogy bármelyik orvossal elvégeztesse a beavatkozást, egyetlen jó sebész sem vállal most munkát, ők pedig csak a legjobbat akarják. „Egyedül élek, nincs semmi kockázat, és botoxra van szükségem azonnal. Nem érdekel, mennyit kér. Minden ilyenre nemet mondok” – szögezte le a plasztikai sebész, aki a családjával szemben nem érezné biztonságosnak és etikusnak, ha elfogadna ilyen felkéréseket. Bár minden páciens az első akar lenni, amikor újranyit a rendelő, egyelőre annyit tehet a sebész, hogy kapcsolatban marad betegeivel. „A legtöbben méltósággal viselik a válaszomat. A vírus ugyanis nem törődik vele, milyen gazdag és híres valaki.”

Olvass tovább!

Forrás: The Cut
Fotó: Unsplash, Getty Images