Napi rutin: szerzőnk tippjei szuperérzékeny bőrre

2020. november 13.
Újságírók vagyunk, nyitottak az újdonságokra, vadásszuk a különlegességeket, de azért vannak termékek, amik még nálunk is kiállták az idő próbáját! Új rovatunkban mostantól minden héten a marieclaire.hu egy szerzője mutatja meg a must have kedvenceit. Következzen három napszak, és az ahhoz tartozó három favorit, ami nem maradhat el szerzőink napi rutinjából.

Reggel

Sok éve már, hogy a legkedvesebb barátnőm meglepett egy lila dobozzal, amiben három Vagheggi BIO+ termék lapult. Akkor még nem sejtettem, hogy egy hosszú „barátság” veszi kezdetét, és nem igen akarok majd más termékeket magamra kenni. A BIO+ Essence bőrtömörítő esszenciával és a 24 órás hidratáló krémmel indítom a napot (és elég sokszor megesik, hogy ezzel is zárom). Azon kívül, hogy fél órán belül tíz évet fiatalodik a bőröm, úgy érzem magam, mintha egy füvészkertben szimatolnám a gyógyító növényeket.

A szerkesztő extratippje: Ha hivatalos Vagheggi kozmetikushoz járunk, akkor olcsóbban rendelhetünk a kedvenceink közül!

Napközben

A hétköznapi rutin része nálam már évek óta a Merz Spezial drazsé is, ami számtalan hasznos (olykor kiolvashatatlan) összetevőt tartalmaz. Eleinte csak hajhullás ellen szedtem, de olyan látványos változásokat idézett elő a bőrömön, hogy azóta sem bírtam elhagyni.

A szerkesztő extratippje: A táplálékkiegészítőket sem érdemes túlzásba vinni! Konzultáljunk az orvosunkkal, ha bizonytalanok vagyunk, hogy egy készítményt mivel lehet/érdemes kombinálva szedni, és mit felesleges vagy akár veszélyes is. 

Este

Mivel a bőröm idegesítően érzékeny, nálam csak a szappan játszik, azon belül is a körömvirág. Legtöbbször kézműves szappanokat szoktam vásárolni a különféle termelői piacokon, de ha erre nincs lehetőségem, akkor az Olivia körömvirágszappant használom. Illatos, finom és nem bánt.

A szerkesztő extratippje: A szappanoknak óriási reneszánsza van. A klasszikus szappantartó helyett sokkal jobb, ha rácsos aljú tartóra tesszük őket használat után, így könnyedén kiszárad, és sokkal tovább használható marad, ráadásul nem fognak bacik megtelepedni a nedves felületén sem.