A koronavírus jön-megy, de Zoe Kravitz tűzpiros rúzsa örök

2020. november 26.
A 2020-as évre aztán mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy kiszámítható volt. Egy valami viszont változatlan: Zoe Kravitz rúzsa. 

Zoe Kravitz rövid hajához, madár testalkatához és szupermenő öltözködési stílusához nagyszerűen megy a tűzpiros rúzs, ami már-már védjegyévé avanzsálódott az évek alatt. Egy tökéletes piros rúzs olyan, mint a kis fekete ruha: a legtöbb nő tárából nem hiányozhat!

De ahogy egy tökéletes farmert vagy egy jól szabott kabátot is nehéz találni, úgy a kifogástalan piros rúzs meglelése is piszkosul nehéz feladat. Legyen tökéletes a színárnyalata, ne legyen túl száraz hatású, de ne legyen túl fényes sem, ne kenődjön el, de legyen jól kenhető felvitelkor, legyen praktikus a kiszerelése, és véletlenül se menjen szét a táskánkban. Hű, elég nagy elvárások!

Az amerikai Elle-nek Zoe azt mondta, borzasztóan hiányzik neki a Covid alatt, hogy betegyen egy jó zenét, és sminkelés közben rituálészerűen hangolódjon a napjára. Zoé, teljes mértékben egyetértünk veled! De mi azt mondjuk, nem feltétlenül kell elhagynunk a lakásunkat ahhoz, hogy piros rúzst viseljünk! A legszürkébb munkanapot is fel tudja dobni az a bizonyos tökéletes darab, hát még ha be is kell kapcsolnunk napközben a kameránkat egy-egy videókonferencia erejéig. Biztosan magabiztosságot fog adni nekünk a markáns rúzs, főleg most, amikor egy kicsit már mindenki elszokott a mindennapi sminkeléstől.

Kravitz már akkora rúzsmester, hogy a maszk alatt is viseli kedvencét, az elkenődésmentes Yves Saint Laurent Pur Couture kollekciójának Rouge Paradoxe árnyalata. Így mások ugyan nem látják, a tudat, hogy vörös rúzst visel, mégis feldobhatja a napot. Zoe azt is elmondta, hogy sokan szeretik mostanában túlhúzni a szájkontúrjukat, de erre senkit nem biztatna, mert könnyen nevetséges hatást lehet elérni vele. És persze egy színben egyező, makulátlan manikűr sem maradhat el a teljes hatás kedvéért: a színész nemrégiben például a lenti manikűrrel egészítette ki tűzpiros ajkait.

Fotó: Getty Images