Napi rutin: Lampért Zsófi szuperminimalista, szuperhatékony rutinja

2020. december 11.
Újságírók vagyunk, nyitottak az újdonságokra, vadásszuk a különlegességeket, de azért vannak termékek, amik még nálunk kiállták is az idő próbáját! Új rovatunkban mostantól minden héten a marieclaire.hu egy szerzője mutatja meg a must have kedvenceit. Következzen három napszak, és az ahhoz tartozó három favorit, ami nem maradhat el szerzőink napi rutinjából.

Reggel: Stadelmann Rózsahidrolátum

Ha most nem lenne koronavírus-járvány, és nem vennék fel maszkot, amint kilépek a lakásból, valószínűleg arról értekeznék, milyen krémek és ápolók váltak be leginkább a hideg és a szél miatt kipirult, érzékennyé vált száj ápolására nekem. 2020 viszont a maszkokról szól, így a maszkné megelőzése és kezelése a legkritikusabb téma. Meggyőződésem, hogy a Stadelmann rózsahidrolátuma nélkül több problémát okozna a maszkhordás. Ám mivel reggel és este az arcmosás után ezt paskolom a bőrömbe, nemcsak hidratált, de maszknémentes is marad az arcom.

A szerkesztő tippje: Mindenképpen nézzünk utána a márkának és az összetevőknek, mielőtt hidrolátumot választunk, mert a hígított, mesterséges összetevőkkel dúsított termékek éppen az ellenkező hatást válthatják ki, mint amit szeretnénk.

Napközben: Alverde Little Green Kifésülő Spray

Mielőtt megszülettek volna a gyerekeim, egyenes, sima és zsírosodásra hajlamos hajam volt. A második terhességem végére viszont új helyzettel kellett szembenéznem: a göndör és száraz hajjal. Hosszú időbe telt, hogy elfogadjam, le kell cserélnem a samponomat, és szükség lesz valamilyen ápoló balzsamra, olajra is, hogy ne meredezzen szénaboglyaként a hajam. Mivel kéznél volt, kipróbáltam egyik hajmosás után a lányom bio mandulaolaját és az almakivonatot tartalmazó kifésülő spray-jét, és csodák csodájára megszelídültek az én tincseim is. Azóta tettem némi kitérőt az argánolaj felé, de még mindig az Alverde gyerek kifésülő spray-je a kedvencem.

A szerkesztő tippje: Zsófi példája is mutatja, hogy érdemes körülnézni a gyerekeknek kifejlesztett termékek között, hiszen ezek összetevőlistája sokszor szebb, mint a felnőtt cuccoké!

Este: Lush Oatifix arcpakolás

Egy-két évvel ezelőtt száznyolcvan fokos fordulattal az addig zsírosodásra hajlamos bőröm elkezdett irritálttá, szárazzá válni. Mivel a lusta bőrápolók közé tartozok, és az elmúlt húsz évben a reggeli-esti fekete szappanos arcmosáson túl mást nem nagyon kentem a bőrömre, olyan megoldást kerestem, ami hasonlóan természetes, gyors és nem igényel túl nagy erőfeszítést. A Lush oldotta meg a problémát. Az Oatifix arcpakolás pár napra feltölti az arcbőrömet, isteni az illata (és az íze is, hiszen akár meg is ehetnénk, nem tartlamaz sem mesterséges tartósítószert, sem adalékanyagot), és még lemosni sem kell túl alaposan. Bónusz, hogy a fertőtlenítőtől kiszáradt, kipirosodott kezet is csodásan nyugtatja kézápolóként.

A szerkesztő tippje: Érdemes gyűjtögetni otthon a Lush pakolások tégelyeit, mert ha visszaviszünk öt darabot egyszerre, akkor egy ingyen pakolást kapunk ajándékba!

Olvass tovább!