Napi rutin: Bobák Szilvia szerzőnk tippjei karanténban minimalistává lett szépségápoláshoz

2020. november 06.
Újságírók vagyunk, nyitottak az újdonságokra, vadásszuk a különlegességeket, de azért vannak termékek, amik még nálunk kiállták is az idő próbáját! Új rovatunkban mostantól minden héten a marieclaire.hu egy szerzője mutatja meg a must have kedvenceit. Következzen három napszak és az ahhoz tartozó három favorit, ami nem maradhat el szerzőink napi rutinjából.

Reggel: L’Oréal Professionnel Techni.Art Depolish

Ez a matt hatású hajformázó nagyon nagy kivételt képez a háztartásunkban: ezen kívül minden egyes termék, amit használunk vegán és/vagy állatkísérlet-mentes formula, amelyben többnyire vagy abszolút a természetes alapanyagok dominálnak. Amikor másodjára életemben szuperrövidre vágattam a hajamat, elképzeltem, hogy „zoekravitzosan” texturált tincseket szeretnék majd varázsolni otthon is. A fodrászom a nagy hajvágás után használta a Techni.Art Depolish terméket, amit hajmosás után egyszer felvisz az ember, majd a következő hajmosásig nem is kell újrakenni, ugyanis (dobpergés) ez a texturáló újraformázható! Minden rövid hajú ember álma, hogy reggelente az elfeküdt hajat csak helyre kelljen egy perc alatt söpörni… 

A szerkesztő tippje: A szépségtermékeknek nincs nemük, nyugodtan használhatják pasik is ezt a formázót!

Napközben: DoTerra On Guard olaj

A karantén elején szereztem be a DoTerra védelmező olaját: azóta akárhova megyek, a maszkomba szoktam cseppenteni egy-egy cseppet ebből a csupa fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatású összetevőből megalkotott keverékből. Napközben, ha csak otthon vagyunk, és home office-ozunk, akkor általában ezt tesszük a diffúzorba, hogy fertőtlenítsük a levegőt is. Ez az illat nekem 2020 maga.

A szerkesztő tippje: Mivel nagyon intenzív formában vannak jelen az illóolaj-keverékekben a hatóanyagok, először csináljunk bőrtesztet, nehogy érzékenység lépjen fel valamelyik összetevővel szemben!

Este: Lush Angels on Bare Skin

Az a helyzet, hogy abszolút impulzusvásárlás volt az első tégely ebből a csodából, de nemcsak, hogy szerelem, de hosszú távú kapcsolat is lett belőle első látásra-szaglásra-használatra. Minden zuhanyzás elején felteszem alaposan megtisztított arcra, majd a fürdés végén aprólékosan átmasszírozom vele az arcomat. Elképesztően jó illata van, és annyira táplálja, kiegyenlíti a arcbőrömet, hogy az elmúlt majdnem egy évben alig volt szükségem alapozóra és korrektorra… Az pedig már csak hab a tortán, hogy a Lush egy középkori recept alapján készítette el a lágy arctisztítót.

A szerkesztő tippje: Lehetséges, hogy a formulában található olajoknak köszönhetően nem is kell krémet vagy más olajat felvinnünk az arcunkra a használat után. 

A portré fotósa: Szőke-Bodnár Zsófia

Olvass tovább!