Napi rutin: Tóth-Szántó Krisztina gyors hatást eredményező kedvencei

2020. december 18.
Újságírók vagyunk, nyitottak az újdonságokra, vadásszuk a különlegességeket, de azért vannak termékek, amik még nálunk is kiállták az idő próbáját! Új rovatunkban mostantól minden héten a marieclaire.hu egy szerzője mutatja meg a must have kedvenceit. Következzen három napszak, és az ahhoz tartozó három favorit, ami nem maradhat el szerzőink napi rutinjából.

Reggel: essence Express Dry Drops

Általában reggel – miután a fiam már elment iskolába – van időm olyan, számomra fontos dolgokra, mint kilakkozni a körmöm. De mivel elég türelmetlen vagyok egy helyben ülni, a klasszikus hibát én is folyton elkövetem: belenyúlok, mielőtt megszáradna. Pár éve találtam rá az essence express dry drops szárító olajcseppjére. Hivatalos nevén körömlakkszárító szérum. A cseppekből egy pipettával a kilakkozott körömre cseppentek, és 60 másodperc (valójában inkább 2-3 perc) alatt megszárítja a lakkot. A szérum E-vitamint és mandulaolajat tartalmaz, vagyis még ápolja is a körmeimet.

A szerkesztő tippje: Tegyünk a kezünk alá rongyot vagy papírtörlőt, amikor csepegtetünk, és soha ne a nadrágunk felett tegyük ezt, mert az olaj foltot hagyhat.

Napközben: O’Keefee’s Working Hand kézkrém

Mivel rengeteget nyúlkálok vízben, főzök-mosogatok-mosok, mostanában pedig még többet mosok kezet, mint korábban, a kezem folyton kiszárad. Jellemzően egyébként a hidegebb hónapokban. Ráadásul szabadban futok ilyenkor is, ami még jobban szárítja a kézfejet. Sokáig kerestem a legjobb kézkrémet, rengeteget kipróbáltam. De a legtöbb krém tapadt, ragadt, nem szívódott be – nem bírtam elviselni a kezemen. Egy barátnőm ajánlotta az O’Keefee’s Working Hand kézkrémét, amelyet extrém kiszáradt és repedezett bőrre ajánlanak. A krém nemcsak hidratál, de vékony védőréteggel vonja be a bőrt, hogy megakadályozza a további nedvességvesztést.

A szerkesztő tippje: Napközben nagyon vékonyan kell felkenni, éjszakára viszont érdemes vastagabban is. Akkor úgysem nyúlkálunk semmihez!

Este: Weleda Nyírfa Cellulite Olaj

Gyakorlatilag ez az a termék, amit a legrégebb óta használok. Szeretek próbálgatni, kísérletezni, de ezen a téren nagyon hűséges vagyok. Ez az a napi rutin, ami csak nagyon ritkán, extrém körülmények között marad ki az életemből. Fogmosás után, mielőtt befekszem az ágyba, mindig bekenem a combom és a hasam. Szerencsére nem lesz tőle az ágynemű vagy a pizsama olajos, mert elég gyorsan beszívódik. Az olaj a fiatal nyírfalevelek, a rozmaring és a szúrós csodabogyó hatóanyagait tartalmazza, ami aktiválja a bőr anyagcseréjét, barackmag- és jojobaolaj tartalmának köszönhetően pedig ápolja a bőrt is. Persze nem csodaszer (egészségesen táplálkozni és mozogni kell mellette), de ez a legjobb cellulit ellen, amit eddig próbáltam, és ára is barátibb, mint a szuper csodatermékeknek.

A szerkesztő tippje: Ha utazás alkalmával is vinnéd magadra, mindenképp kapjon egy plusz csomagolást, mert megeshet szivárogni fog az olaj a neszesszeredben.