Napi rutin: Kránicz Dodó frissmama-rutinja

2020. december 04.
Újságírók vagyunk, nyitottak az újdonságokra, vadásszuk a különlegességeket, de azért vannak termékek, amik kiállták még nálunk is az idő próbáját! Új rovatunkban mostantól minden héten a marieclaire.hu egy szerzője mutatja meg a must have kedvenceit. Következzen három napszak, és az ahhoz tartozó három kedvenc, ami nem maradhat el szerzőink napi rutinjából.

Reggel: Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado

Tudom, hogy a szemránckrém sokak szerint csak túlárazott hidratáló, de nekem valahogy már kamaszkoromban nagyon megtetszett a hozzá kapcsolódó rítus. Figyeltem az idősebb nőket a filmekben, ahogy kivesznek egy icipici darabka sűrű krémet egy icipici tégelyből, és a gyűrűsujjukkal óvatosan beleütögetik a szemkörnyék bőrébe – ebben valahogy az egész szépségápolás finomsága megtestesült számomra. Szóval körülbelül 25 éves korom óta használom ezt a szemkörnyékápolót, és őszintén szólva nem tudom, hogy ettől nincsenek-e még ráncaim, vagy csak azért, mert még mindig nem töltöttem be a harmincat. De ez a pici rítus olyasmi, amit még a gyerekem születése után sem hagytam el, és tudom, hogy ez tök bénán hangzik, de nekem ez tényleg segít kicsit – még iszonyatosan fáradtan is – emlékeztetni magam, hogy nem csak anya, hanem nő is vagyok.

A szerkesztő extratippje: Ahogyan Dodó is megjegyezte, kizárólag ütögető mozdulatokkal és kizárólag a szem alatti részre (a felettire nem) szabad felvinni a szemránckrémet. Durvább mozdulatokkal extra bőrmegereszkedést érhetünk el!

Napközben: Paula’s Choice RESIST Super-Light Wrinkle Defense SPF 30

Egyrészt már régóta mindenhol írják, hogy a bőr öregedésének késleltetéséhez a fényvédelem a kulcs, másrészt ahogyan az előbb is írtam, szoktam néha hámlasztót használni, szóval mindenképpen olyan nappali hidratálót kerestem, amiben van (viszonylag magas) SPF. A Paula’s Choice márkával nem olyan régen ismerkedtem meg, de azonnal nagyon megszerettem a termékeit, ezt a hidratálót is: nagyon könnyű, irtó szép textúrát hagy a bőrön, ráadásul egészen enyhén színezett, amitől egységesebb lesz a bőrképem is. Jó ideje igyekszem viszonylag kevés, de minőségi terméket használni, és ez az egyik, amit tényleg mindennap előveszek.

A szerkesztő extratippje: A fényvédők testesebb krémek, így nagyon fontos, hogy a nap végén megfelelően megtisztítsuk tőlük az arcunkat. A legjobb, ha az úgynevezett kétlépcsős lemosást választjuk akkor is, ha aznap nem volt rajtunk smink, csak fényvédő: először olajos lemosóval, majd vízalapú habbal, tisztítóval menjünk át az arcon!

Este: Bioderma micellás víz normál bőrre

Este nem szeretek sok terméket kenni a bőrömre, hiszek benne, hogy ilyenkor inkább pihentetnem kell. Viszont mindig igyekszem nagyon alaposan megtisztítani: erre a Bioderma micellás vizét használom, amióta Lisa Eldridge sminkguru elmondta, hogy mennyire esküszik rá. Sima vizes arcmosás után mindig alaposan áttörlöm vele az arcomat (ha volt rajtam alapozó, ami elég ritka, akkor valami potensebb sminklemosót azért használok előtte), és vagy nem csinálok semmit, vagy még ráhúzok egy gyengédebb hámlasztót. Nyaranta reggel is áttörlöm vele az arcom, hogy frissebbnek érződjön a bőröm!

A szerkesztő extratippje: Nemcsak a szemkörnyéknél, de az egész arc és dekoltázs területén érdemes finom, óvatos mozdulatokkal tisztítani a bőrt, ne tegyük ki nap mint nap erős mozdulatoknak a bőrünket!