5+1 időigényes szépségtipp az otthonmaradós időszakra

2020. december 29.
Valószínűleg mindannyiunknak ismerős az érzés, hogy milyen, amikor nincs időnk hajat mosni, pedikűröshöz és manikűröshöz menni, vagy csak egyszerűen egy hosszú, tetőtől talpig tartó beautynapot tartani, ami a testünknek és a lelkünknek is jót tesz. Bár kényszerből, a karantén vagy home office miatt, de otthon vagyunk, és végre szánhatunk egy kis időt magunkra. Most akár kipróbálhatunk olyan, több napig vagy óráig tartó szépségpraktikákat is, amikre a rohanós hétköznapok során nem lenne lehetőségünk.

10 lépéses koreai szépségrutin

Az elmúlt években óriási sikere lett a több lépésből álló, időigényes koreai szépségápolásnak. Sajátítsuk el mi is az ázsiai ország örökké fiatal nőinek szépségtitkait! Először olajos sminklemosóval tisztítsuk meg az arcunkat, majd mossuk át egy vízbázisú arctisztítóval. Ezt követi a hámlasztás, amit inkább otthon is használható kémiai hámlasztóval végezzünk, mint durva bőrradírral. Az alapos tisztogatás után tonikkal töröljük át bőrünket. Ezután finoman ütögessünk bele ujjainkkal egy kis esszenciát, majd szérumot. A következő lépés a fátyolmaszk használata, ami a koreai arcápolás lelke. Használjuk ki az időt, és relaxáljunk, töltődjünk fel lelkileg is, amíg lejár a hatóidő. Miután eltávolítottuk a maszkot, vigyük fel a szemkörnyékápolót, majd a bőrtípusunknak megfelelő hidratálókrémet. Utolsó lépésként ne feledkezzünk el a napvédelemről, ami most, a téli időszakban is ugyanolyan fontos, mint a nyári hónapokban.

Éjszakai pakolás

Egy jó hajmaszk csodát tud tenni a hajunkkal, főleg, ha egy egész éjszakán keresztül van ideje hatni. Keverjünk el két evőkanál olívaolajat két tojássárgájával, egy kevés tejjel és két evőkanál mézzel. A keveréket vigyük fel jó alaposan a hajunkra, majd egy törölközővel vagy fürdősapkával lefedve feküdjünk le aludni. Felkelés után nincs más dolgunk, csak alaposan kimosni és megszárítani – a végeredményben biztosan nem fogunk csalódni.

Szemöldökszemle

Eljött az idő, hogy visszanövesszük a túlszedett szemöldökünket! Mielőtt eldobnánk a ceruzát és a port, hogy (szálas) szemöldöktetoválásra adjuk a fejünket, mindenképpen próbáljunk ki pár időigényesebb szépségpraktikát. Szinte minden gyógyszertárban vagy drogériában találhatunk ricinusolajat, amit napokig, hetekig kitartótan kenegetve ismét dús szemöldökre tehetünk szert.

Minden napra új frizura

Ha unjuk a hajviseletünket, akkor most itt az idő kipróbálni valami újat és izgalmasat. Készítsünk egy izgalmas fonatot vagy egy szép kontyot, süssük be, próbáljuk ki a régóta áhított hajszínezőt! Ha elég bátrak vagyunk, akkor megtanulhatjuk magunknak vágni a hajunkat: a YouTube-on található tutorialvideók bármikor a segítségünkre sietnek. Nem baj, ha nem lesz tökéletes a végeredmény, hiszen úgy sem látja senki rajtunk kívül…

Körömápolás házilag

Nincs szükségünk szakemberre a körültekintő körömápoláshoz. Áztassuk ujjainkat meleg, szappanos vízbe 5-10 percre, majd egy pamuttal körbetekert narancsfarúddal nyomkodjuk vissza finoman a körömágybőrt, és egy puha reszelővel rövidítsük meg a végeket. Eljött a kísérletezgetés ideje, ráadásul a manikűrrel és a pedikűrrel járó rendszeres kiadásoknak is búcsút mondhatunk, ha elég kitartóak és ügyesek vagyunk. Egy otthoni UV-lámpa és géllakk segítségével mi is csodálatos körmöket varázsolhatunk magunknak.

+1 Tartsunk ki hajmosás nélkül

Megoszlanak a vélemények arról, hogy naponta, többnaponta, hetente, vagy talán többhetente kellene-e hajat mosnunk. Az biztos, hogy csak jót tesz, ha időről időre elhagyjuk a testünket, illetve a hajunkat érő mesterséges anyagokat. Egyre nagyobb teret hódít az öntisztuló haj: a közösségi oldalakon már több csoportot is dedikáltak a témának, ahol a tagok megosztják egymással jól bevált praktikáikat. Most, hogy nem kell minden nap elhagynunk otthonunkat, próbáljuk meg annyira elhúzni a hajmosást, amennyire csak tudjuk. Ha bírjuk az extremitást, akkor felejtsük el a bolti kemikáliákat is. Használjunk csupán tiszta vizet, esetleg házilag, természetes összetevőkből kevert ápoló krémeket és samponokat.

Olvass tovább!

Fotó: Getty Images