Ez Pikali Gerda szépségének titka

2021. február 01.
A gyönyörű színésznő odafigyel a bőrére, ám állítása szerint nincs könnyű dolga. Hamar kiszárad a bőre, és kiütéseket is észlel időnként magán. Most elárulja, hogyan ápolja bőrét.

Ahogy mondja, negyven felett egy nőnek minden nap gondot kell magára fordítania, ezért Gerda is mindent megtesz, hogy megőrizze szépségét és egészségét: „Úgy vélem, nagyon fontos, hogy törődjünk a bőrünkkel. A megelőzés mindennek az alapja, és lényeges, hogy jó kozmetikus kezébe kerüljünk. Én kiváló szakemberhez járok, aki mindent megtesz azért, hogy a legjobbat hozza ki belőlem.”

Pikali gerda

„Mivel rengeteget forgatok, a színpadon is sokat játszom, sok smink kerül az arcomra. Emiatt muszáj rendszeresen kezelésre járnom, hogy a bőröm ápolt és fiatalos megjelenésű legyen. Borzasztóan száraz a bőröm, ezért folyamatosan oda kell figyelnem arra is, hogy elegendő vizet fogyasszak. Olyan krémeket kell használnom, amely a vízhiányos bőrre megfelelő. Amikor már végképp rossz állapotban van, és kiszáradt, akkor megyek el a kozmetikushoz. Kész bűvészmutatvány magamra időt szakítani, hiszen szoros idősbeosztásban élek. Sajnos a bőröm rendkívül érzékeny, nem kenhetek rá bármit. A folyamatos maszkviselés is sokat ártott neki, emiatt is kezelnem kell. A kozmetikus javaslata szerint érdemes hetente finom savazásra járnom, ami helyrehozhatja a maszk okozta bőrproblémákat. Hiszem, hogy egy nőnek negyven felett akkor lesz szép bőre, ha naponta ápolja legalább egyszer, de inkább kétszer, ezért én reggel és este is gondoskodom róla, krémezem. Napközben pedig, amikor nem dolgozom, nem sminkelem magam. Kizárólag ásványianyag-tartalmú, vegyszermentes, természetes anyagokból készült alapozót és szemceruzát használok. Ennek oka egyrészt az, hogy a bőröm egyszerűen nem bír el mást, olyan érzékeny, másrészt az egészségemre is odafigyelek – mondta Gerda, aki igyekszik belülről is megtámogatni a szervezetét. – Ha úgy érzem, hogy ismét kellemetlen tapintású az arcom, vagy vitalizálni szeretném, akkor felteszek egy tápláló arcmaszkot, iszom egy kollagénes italt, hiszen negyven fölött már nem termelődik annyi kollagén, mint korábban, ezért kezdünk el ráncosodni. Persze ismerem a modern kor technológiáit, és nem ítélem el, ha valaki plasztikáztatja az arcát, de amíg lehet, én nem tervezek ilyen beavatkozást. Abban hiszek, hogy kiváló anyagokat kell használni, a bőrt kívülről és belülről is táplálni kell nap mint nap. A kulcs a rendszeresség és a minőség. Hiszen nem mindegy, mit teszünk az arcunkra, a törődést és kényeztetést meghálálja a bőr.”

Pikali Gerda

Pikali Gerda szépségkedvencei

  • Kedvenc parfüm: Valentino Voce Viva
  • Alapozó: Jane Iredale
  • Rúzs: Jane Iredale Forever Pink rúzs
  • Sampon: The Body Shop gyömbéres sampon
  • Belülről táplálja a bőrt: Collagen Cocktail kollagénes ital
  • Kávé: CollAging Coffee Blend innovatív kollagénes kávé
  • Arcápolás: CollAging arcszérum és anti-aging krém

Fotó: Kaiser Erika

Olvasd el ezt is!