Öt szépségtrend a New York-i divathétről

2021. február 26.
Bátor és letisztult szépségtrendeket erősített a New York-i divathét ready to wear bemutatósorozata.

A divatszakértők egyetértenek abban, hogy az idei New York-i divathét egyszerre volt visszafogott és optimista: a kollekciókban rendre visszaköszön a karantén kényelme, de csírájában ott van már a lázadó öröm, ami a közelgő szabadságot ünnepli. Nem volt ez másképp beauty vonalon sem, ahol a főszerepet egyértelműen a természetes megjelenés kapta, amit néha megtört egy-egy bátor rúzs és drámai szem. Üde arcbőr, Zoom-kompatibilis hajak, érzéki ajkak: mutatjuk a New York-i divathét szépségtrendjeit.

Hangsúlyos ajkak

Nude, burgundi, piros: mindegy, hogy melyik tónus mellett tesszük le voksunkat, a maszkviselet ellenére hódítanak az érzéki, karakteres ajkak, amiknél a szabályos, bátor kontúr adja meg az alapot.

Prabal Gurung

Prabal Gurung 

Carolina Herrera

Carolina Herrera 

Vivienne Hu

Vivienne Hu

Az arany közép

Jason Wu, Proenza Schouler, Gabriela Hearst, Rosetta Getty, The Row, Atlein, Eytys, Sandy Liang, Balenciaga, Lemaire, Ulla Johnson, Jonathan Simkhai: valamennyi nagy tervező kifutóján szembejött a középen precízen elválasztott frizura, amit eltűrhetünk a fülünk mögé, de szabadjára is ereszthetjük, sőt ki is vasalhatjuk.

Jonathan Simkhai

Jonathan Simkhai 

Jason Wu 

Gabriela Hearst 

A fekete szemek

A maszknak köszönhetően a fókusz átkerült a szemekre, és míg tavaly a színeket ünnepeltük, a 2021-es őszi–téli divatbemutató a fekete szemeket hozza vissza – ahogy azt Ulla Johnson, Alice + Olivia, Christian Cowan, Victoria Beckham, Balenciaga, Sandy Liang és a Libertine kifutóján is láthattuk.

Alice Olivia

Alice + Olivia 

Sandy Liang

Sandy Liang 

Egészséges ragyogás

Ha az elmúlt egy év valamit megtanított, az egészen biztosan az, hogy az egészség a legdrágább kincsünk – és ha ez így van, miért ne lehetne azt kozmetikázatlanul megmutatni? Ezért is lett a New York-i divathét egyik legnagyobb trendje a letisztult, üde, természetes arc, ami egészségesen ragyog.

Veronica Beard

Veronica Beard 

Khaite

Khaite 

Az új bobfrizura

Nem újdonság, hogy ez a fazon újra hatalmas trend, amit a New York-i divathét csak megerősíteni tud. Mindegy, hogy a francia snittet vagy a fülig érő rövid fazont szeretjük, a bobbal mellélőni nem nagyon lehet.

Staud

Staud

Proenza Schouler

Proenza Schouler

Fotó: IMaxTree Forrás: Vogue

Olvasd el ezt is!