Transznemű beauty vloggerek, akiket megéri követni

2021. május 01.
Íme öt csodálatos transz nő, akik a kedvenc szépségtippjeik mellett életük legfontosabb mozzanatait, legmélyebb gondolatait is megosztják velünk. Biztos, hogy két ecsetvonás közben a legarcpirítóbb kérdéseinkre is választ kapunk tőlük, ráadásul a videóik nézése jó lehetőség arra is, hogy kiálljunk a transznemű emberek mellett.

Gigi Gorgeous

Gigi nem új a YouTube világában, hiszen már több mint tíz éve indította el csatornáját. 2017-ben a YouTube-on egy dokumentumfilmben mutatta meg átalakulását, amelynek 2,81 milliós követőtábora minden percét követhette az érzelmes pillanatoktól kezdve egészen a félelmetesnek tűnő nehézségekig. Szinte nincs olyan téma, amiről az évek során ne készített volna videót: szépségápolási és frizuratippjeit, valamint életének legfontosabb mozzanatait rendszeresen megosztja az internet népével, de beszélt már az emberi kapcsolatokról és a szexről is. Gigi nagyon fontosnak tartja a nemekről és a szexualitásról folytatott párbeszédet, hiszen transzneműként többször érte már megkülönböztetés. Egyszer például őrizetbe vették a dubaji repülőtéren nemi identitása miatt, és élete egyik legfélelmetesebb pillanataként írta le a történteket.

Julie Vu

Princess Joulie is régi motorosnak számít: Gigihez hasonlóan ő is körülbelül tíz évvel ezelőtt indította el YouTube-csatornáját, ahol azóta már több mint félmilliós követőtáborra tett szert. Julie-t nemcsak a füstös sminkjei miatt szeretik a követői, hanem azért is, mert vlogjaiban tényleg valóságos képet mutat mindenről, amin keresztül megy. Beauty tutorialok, vicces kihívások, főzés, szex, mentális egészség és informatív oktatóvideók a tranzíciójáról – kevés annyira sokoldalú influenszert találhatunk ma az interneten, mint ő.

Nikita Dragun

Több mint három és félmillió feliratkozójával Nikita a YouTube egyik legismertebb beauty influenszere. Vlogger karrierje 2015-ben indult – ekkor posztolta első videóját Transznemű vagyok címmel, amelyben hálásan mesélt arról, hogyan támogatták őt végig a körülötte élők a nemváltoztatásának folyamata alatt. Amellett, hogy megtanít minket a tökéletes füstös szemek elkészítésére és felvonultatja csodálatos parókagyűjteményét, Nikita az átalakulásának folyamatáról és legnehezebb időszakairól, a hormonterápiáról és a kozmetikai sebészetről is őszintén mesél. A youtuber két évvel ezelőtt saját szépségmárkáját is elindította, Dragun Beauty néven.

Elena Genevinne

A szókimondó Elenát nézve az első dolog, amit észrevehetünk a kápázatos sminkje után, a csodálatos fürtjei. A csatornája nem csak hajápolásról és más szépségtrükkökről szól: legyen szó a legextrémebb szextippekről vagy a plasztikai beavatkozásairól, számára nincs tabu, nem szégyenlősködik, ha valamit ki akar mondani. Folyamatosan dokumentálta átalakulását is, és állandóan emlékezteti nézőit arra, hogy milyen komoly elhivatottságra van szükség ahhoz, hogy valaki végig csinálja a teljes nemváltoztatást.

Maya Henry, vagyis Transmermaid

A bájos Maya egy igazi „lány a szomszédból” típusú fiatal nő, aki kedvességével, kellemes videóival már több,mint kétszázezer feliratkozó szívébe lopta be magát. Úgy tűnik, hogy nem szereti a túlzásokat sem a divat, sem a sminkelés területén – éppen ez az, ami miatt sokan azonosulni tudnak vele. A videóiban a saját élete, utazásai, gondolatai és az átalakulásának története mellett sokat hallhatunk vegán életmódjáról és a szépségápolásról is.

Fotó: Unsplash

Ezt olvastad már?