Polipszáj, az új extrém őrület Oroszországból

2021. július 05.
Polip- vagy ördögajak néven ismert az az új töltési technika, amelynek állítólag egyre több filler-, azaz szájtöltésrajongó nő és férfi is aláveti magát. Az új divat annyira extrém, hogy sokan még azt is megkérdőjelezik, hogy tényleg valódi szájformálások vannak mögötte…

A russian lip szájtöltési technika egészen széles körben elterjedt az utóbbi években, és bár a matrjoska babák szív alakú ajkait idéző forma sokak szerint kifejezetten esztétikus, másoknál messze túlmegy a természetes formák határain. A nyomában, a szintén Oroszországból eredő polip- vagy ördögajkak ennél sokkal messzebb mennek, és két látványos felső szájív helyett egy egész csokornyival kényeztetik gazdájukat és a nézőközönséget.

A bizarr trendnek egyesek még a szülőatyját is tudni vélik (Emelian Braude plasztikai sebész), de akadnak plasztikai sebészek, akik már most mélyen elítélik azokat a kollégákat, akik elvégzik a hasonló beavatkozásokat pácienseiken. A devil lip és octopus lips hashtagek mögött ettől függetlenül gombamód szaporodnak azon nők, és meglepő módon férfiak posztjai, akik bevállalták az extrém szájtöltést.

A szájvonalba ékelt csúcsokat okkal nem díjazzák az esztétikai szakértők, mondván, hogy amellett, hogy teljesen természetellenes, az ajkak eredeti anatómiai alakját sem könnyű visszavarázsolni, ha esetleg meguntuk. Sokan egyenesen „ostoba trendnek” titulálják, hozzátéve, hogy az is kétséges, egyáltalán visszafordítható-e a hatása. Arról nem beszélve, hogy a töltőanyag felszívódása sem kiszámítható, így simán lehet, hogy az eredetileg szexinek gondolt ördögi csúcsok kóbor „fidrekké-fordokká” válnak a szánkon. És ha még ezek után is kíváncsiak vagyunk, íme néhány (elrettentő) példa az új trendre!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Daniela Maia (@minhadermatop) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Aesthetic Injections-Austin Tx (@ninatupushev) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

PRO BEAUTY EXPO 2021 (@pro_beauty_expoua) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Visual Effects PMU (@visualeffectspmu) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Alexander Rivkin, MD (@dr.rivkin) által megosztott bejegyzés

Olvass tovább!