Ezzel a filléres TikTok-trükkel percek alatt elháríthatod a dugulást

2021. március 08. |

Ha elég szemfülesek vagyunk, igazi kincsekre bukkanhatunk a TikTok-videók pörgetése közben.

Több mint másfél millióan látták már azt videót, amiben egy tiktoker egy szuperegyszerű és olcsó trükkel szüntette meg pillanatok alatt a lefolyója dugulását. A felhasználó valójában nem csinált mást, csak egy jó nagy adag szódabikarbónát és ecetet öntött a mosdókagylóba, az így létrejövő kémiai reakció pedig hip-hop meg is oldotta a problémát.

@sorryimannie

Cleaning the clogged sink drain 🤮 follow me for more videos #bakingsoda #vinegar #bakingsodaandvinegar #asmrcleaning #sink #satisfying #fyp

♬ original sound – Annie 💕

A filléres trükk hatalmas sikert aratott, a videó alatti kommentszekcióban rengeteg felhasználó köszöntet is mondott a @sorryimannie nevű tiktokernek, amiért megosztotta a világgal a „tudását”.

Ezt olvastad már?

Biztonságos és hatékony

A videó sikere után egy szakértő is megszólalt az Insider magazinnak, és megnyugtatott mindenkit, hogy a szódabikarbónás és ecetes duguláselhárítás nemcsak hatékony, de teljesen biztonságos is. Mint mondta, a háztartásokban a lefolyó eldugulásáért általában a felhalmozódott zsír, olaj és az ételekből visszamaradt maradékok a felelősek, ezekkel pedig a fenti trükk meg is tud birkózni. A biztonság kedvéért azonban szerinte a TikTok-trükköt érdemes még egy lépéssel kiegészíteni.

„Önmagában az ecet és a szódabikarbóna nem mindig elég erős a dugulás feloldásához, ezért, hogy ez a trükk a lehető leghatékonyabb legyen, öntsünk egy kis forrásban lévő vizet a lefolyóba az ecet-szódabikarbóna kombináció előtt és után.”

Forrás: insider.com Fotó: Getty Images

Olvass tovább!

Óriási trend lesz idén a táskás szem?

Óriási trend lesz idén a táskás szem?

Elég valószerűtlen szépségtrend terjed a TikTok beautyszekciójában. Ez alapján úgy tűnik, hogy feljövőben van a szem alatti táskák, karikák trendje, olyannyira, hogy sok tini magának „festi” meg őket.

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód