Ezzel a filléres TikTok-trükkel percek alatt elháríthatod a dugulást

2021. március 08. |

Ha elég szemfülesek vagyunk, igazi kincsekre bukkanhatunk a TikTok-videók pörgetése közben.

Több mint másfél millióan látták már azt videót, amiben egy tiktoker egy szuperegyszerű és olcsó trükkel szüntette meg pillanatok alatt a lefolyója dugulását. A felhasználó valójában nem csinált mást, csak egy jó nagy adag szódabikarbónát és ecetet öntött a mosdókagylóba, az így létrejövő kémiai reakció pedig hip-hop meg is oldotta a problémát.

@sorryimannie

Cleaning the clogged sink drain 🤮 follow me for more videos #bakingsoda #vinegar #bakingsodaandvinegar #asmrcleaning #sink #satisfying #fyp

♬ original sound – Annie 💕

A filléres trükk hatalmas sikert aratott, a videó alatti kommentszekcióban rengeteg felhasználó köszöntet is mondott a @sorryimannie nevű tiktokernek, amiért megosztotta a világgal a „tudását”.

Ezt olvastad már?

Biztonságos és hatékony

A videó sikere után egy szakértő is megszólalt az Insider magazinnak, és megnyugtatott mindenkit, hogy a szódabikarbónás és ecetes duguláselhárítás nemcsak hatékony, de teljesen biztonságos is. Mint mondta, a háztartásokban a lefolyó eldugulásáért általában a felhalmozódott zsír, olaj és az ételekből visszamaradt maradékok a felelősek, ezekkel pedig a fenti trükk meg is tud birkózni. A biztonság kedvéért azonban szerinte a TikTok-trükköt érdemes még egy lépéssel kiegészíteni.

„Önmagában az ecet és a szódabikarbóna nem mindig elég erős a dugulás feloldásához, ezért, hogy ez a trükk a lehető leghatékonyabb legyen, öntsünk egy kis forrásban lévő vizet a lefolyóba az ecet-szódabikarbóna kombináció előtt és után.”

Forrás: insider.com Fotó: Getty Images

Olvass tovább!

Óriási trend lesz idén a táskás szem?

Óriási trend lesz idén a táskás szem?

Elég valószerűtlen szépségtrend terjed a TikTok beautyszekciójában. Ez alapján úgy tűnik, hogy feljövőben van a szem alatti táskák, karikák trendje, olyannyira, hogy sok tini magának „festi” meg őket.

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód

Gryllus Dorka és Lengyel Tamás kiáll az autistákért autistic art

Gryllus Dorka és Lengyel Tamás kiáll az autistákért